Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 8 apr 2019

Netflix komt met Traitors: een razend spannende WWII-serie over spionage

Een serie over de Tweede Wereldoorlog, is dat anno 2019 nog interessant? Als het aan Netflix ligt wel en gelijk hebben ze! In de Netflix Original Traitors gaat het niet om de oorlog zelf, maar om de interne strijd als men vermoed dat er sprake is van een spion in de Britse regering tijdens de nadagen van WWII.

Het is een periode van wantrouwen terwijl de noodzaak tot samenwerking tussen de verschillende landen meer dan ooit tevoren noodzakelijk is. Om de individuele belangen te beschermen is spionage aan de orde van de dag. Aan Feef Symonds de taak om een Russische spion in de Britse regering te ontmaskeren.

Traitors

In Traitors zien we Emma Appleton als Feef Symonds. Haar avontuurlijke aard maakt haar de ideale kandidaat om namens de geallieerden te infiltreren in Duitsland. De oorlog is echter net afgelopen en Feef heeft haar training afgerond. Geen spannend spionnenbestaan dus voor Feef, maar een ogenschijnlijk doodsaai leven als medewerkster van de Britse regering. Die onschuldige baan in combinatie met haar avontuurlijke karakter maakt haar juist extra interessant.

Nadagen van de Tweede Wereldoorlog

Terwijl de Amerikaanse regering in de nadagen van de oorlog de troepen terugbrengt, zijn er mensen die de ontwikkelingen niet vertrouwen. Het wantrouwen tegenover de Russen is onverminderd groot en al snel ontstaat het vermoeden dat Rusland spionnen heeft gestationeerd in de Britse regering. Aan Feef de taak om deze spionnen te ontmaskeren.

Trailer | Traitors | New Drama | Coming Soon

Set in 1945 London, Traitors is the dangerous, enthralling story of Feef, who is seduced by a rogue American spy into spying on her own country. Her task? To uncover a Russian agent in the heart of the British Government. Subscribe to Channel 4 for more: https://bit.ly/2v2I6SY #Channel4 #All4

Noodzakelijke samenwerking

Traitors is niet een doorsnee serie over de Tweede Wereldoorlog. Geen heldhaftige scenes van soldaten die het meest onmogelijke presteren. Het laat je juist het handelen in de tijdsgeest zien, de achterdocht bij de politieke leiders en de noodzaak tot samenwerking. Het is echt een reis in de tijd. Geen internet, maar kranten die verslag deden van de atoombom op Japan. De impact wordt bijzonder treffend in beeld gebracht.

Nieuw op Netflix

Wil je weten wat er vanaf vandaag nog meer te bingen valt op je favoriete streamingdienst? Klik dan hier.

Netflix Nederland

Reageer op artikel:
Netflix komt met Traitors: een razend spannende WWII-serie over spionage
Sluiten