Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 17 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix Original ‘The Angel’: intrigerende spionage thriller

Het is zonder twijfel een van de meest intrigerende Netflix Originals die je in september kunt bekijken: The Angel. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Israelische spion die wist op te klimmen naar de hoogste regionen binnen het politieke bestel van één van Israëls grootste vijanden, Egypte.

Netflix heeft de eerste trailer uitgebracht van de Israëlische spionage thriller The Angel. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ashraf Marwan, de schoonzoon van Egyptische president Nasser. Hij was de speciale adviseur en vertrouweling van Anwar Sadat, de gedoodverfde opvolger van Nasser. Tegelijkertijd was Ashraf Marwan één van de meest waardevolle spionnen van Israël in de 20e eeuw.

Spionage voor vrede

The Angel van de Israëlische regisseur Ariel Vromen (The Iceman) en scriptschrijver David Arata (Children of Men) draait om het leven en het doen en laten van Ashraf. Naast Marwan Kenzari (The Promise) die de rol van Marwan speelt, zien we Toby Kebbell (War for the Planet of the Apes) en Hannah Ware (Aftermath). De film, gebaseerd op Uri Bar-Josephs bestseller “The Angel: The Egyptian Spy Who Saved Israel”, schetst een interessant beeld van de politieke verhoudingen aan het einde van de jaren 60 in de aanloop naar de Zesdaagse Oorlog.

Voor Ariel Vromen was het bijzonder om aan deze film te werken. Met name de aard van Ashraf Marwan (Marwan Kenzari, binnenkort te zien als Jafar in de “Aladdin” -film) maakte deze film anders. “Bij het onderzoeken van wat Ashraf Marwan motiveerde, ontmoete ik één van zijn beste vrienden. Hij vertelde me dat, in elke zakelijke- of wapendeal en op elk etentje of sociaal evenement, er één woord was dat uit de mond van Ashraf kwam tot de dag dat hij stierf en dat was “vrede.” Hij was constant op zoek naar vrede in zijn leven.”

The Angel op Netflix

Lang hoeven we gelukkig niet te wachten op deze spannende spionagethriller. The Angel is namelijk al vanaf 14 september op Netflix te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix Original ‘The Angel’: intrigerende spionage thriller
Sluiten