Redactie
Redactie Films & Series 19 januari 2018

Netflix serie ‘Seven Seconds’ is een bloederig drama met een actueel thema

Hoewel de trailer van Netflix serie Seven Seconds dubbel zo lang is als de titel doet vermoeden, moeten we het nog steeds met vijftien magere secondes doen. Toch blijkt dit genoeg om onze interesse te wekken. Wat een onheilspellende soundtrack, liters bloed in de sneeuw en een verloren ziel wel niet kan doen. 

De streamingdienst is koning en heerser in het teasen van hun producties, zo blijkt opnieuw. Gelukkig hebben we ook een korte beschrijving van Netflix gekregen. Seven Seconds speelt in op headline die de afgelopen jaren veelvuldig voorbij is gekomen in de Amerikaanse kranten: (dodelijk) geweld van blanke agenten op donkere mensen.

Netflix speelt in op actualiteit

Een bijzonder gevoelig thema dat overzees voor flink wat hectiek heeft gezorgd, maar ook wereldwijd behoorlijk wat tongen heeft losgemaakt. Zowel op het internet, maar ook op straat braken heftige discussies en rellen uit rond het #blacklivesmatter-thema. Rassendiscriminatie werd opnieuw bovenaan de agenda gezet van politici en voorvechters van een gelijke maatschappij.

Seven Seconds speelt in op één specifieke situatie zoals hierboven beschreven, die nogal heftige vormen aanneemt en daardoor in de doofpot wordt gestopt. De creatie is in handen van Veena Sud, die met The Killing en The Salton Sea eerder puik werk heeft afgeleverd. De hoofdrollen worden vertolkt door Clare-Hope Ashitey, Nadia Alexander en Raúl Castillo. Seven Seconds telt tien aflevering en verschijnt op 23 februari in z’n geheel op Netflix.

 

Reageer op artikel:
Netflix serie ‘Seven Seconds’ is een bloederig drama met een actueel thema
Sluiten