Netflix komt met zeer indrukwekkende oorlog serie Medal of Honor

Oorlog is verschrikkelijk en kent eigenlijk nooit een winnaar. Het beïnvloedt de levens van velen en dat is zelden op een positieve manier. Toch is oorlog soms noodzakelijk om onze vrijheid te beschermen. Gelukkig zijn er mannen en vrouwen die bereid zijn om hun leven op het spel te zetten voor een betere toekomst. Het zijn deze helden die centraal staan in de nieuwe serie van Netflix: Medal of Honor.

In deze docudrama worden de verhalen verteld van verschillende militairen die een Medal of Honor hebben gekregen voor hun daden. Deze onderscheiding krijg je niet zomaar. Om in aanmerking te komen voor deze medaille moet je echt iets bijzonders hebben gedaan. Het zijn de verhalen die je kent uit films, maar dit is niet gespeeld. Deze militaire hebben daadwerkelijk een heldendaad verricht in oorlogsgebied.

Echte helden

Deze verhalen mogen we nooit vergeten en daarom komt Netflix met deze nieuwe Original. In de serie staat iedere keer een andere militair centraal die de Medal of Honor in ontvangst heeft mogen nemen. Ze vertellen zelf over wat ze gedaan hebben en ook hun collega’s komen aan het woord. Dit kunnen veteranen zijn die hebben gestreden in de Tweede Wereldoorlog of Vietnam Oorlog, maar ook helden die hebben gevochten in Irak komen aan het woord.

Medal of Honor | Official Trailer [HD] | Netflix

From Academy Award Winning Executive Producer Robert Zemeckis and Academy Award Winning Director James Moll. Medal of Honor is an 8 part anthology series told through hybrid documentary and live action footage. It portrays stories of personal sacrifice that resulted in the highest military distinction: the Medal of Honor.

Naast de gesprekken met de helden zien we archiefmateriaal, maar daar blijft het niet bij. Netflix heeft ook belangrijke moment verfilmd om het verhaal zo nog krachtiger te maken. Deze filmische scènes zijn van ongekend hoog niveau. Dit alles bij elkaar zorgt voor een zeer aangrijpend geheel. Dit is een ode aan de echte helden en dat is behoorlijk indrukwekkend.

Medal of Honor op Netflix

Medal of Honor is vanaf 9 november te zien op Netflix. Tot het zover is kun je alvast gaan kijken naar de beste oorlogsfilm op Netflix en die hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

Task and Purpose

Reageer op artikel:
Netflix komt met zeer indrukwekkende oorlog serie Medal of Honor
Sluiten