Je nieuwe binge is hier! Netflix Original ‘Sacred Games’ scoort 100% op Rotten Tomatoes

Eigenlijk is het een klein wonder dat het zo lang heeft moeten duren, maar nu is het moment eindelijk daar. Netflix presenteert haar allereerste Original serie uit India. Het land met de grootste filmindustrie ter wereld heeft er recht op en knalt ook meteen keihard binnen. Sacred Games wordt namelijk ongekend goed ontvangen en heeft zelfs een 100% score op Rotten Tomatoes binnengehaald.

Bij Bollywood denk je waarschijnlijk meteen aan Indiase dansmoves, kleurrijke kleding en vreemde films die wij in het Westen niet begrijpen. Dat vooroordeel kan de prullenbak in, want Sacred Games pakt het heel anders aan. Hoewel glamour nog steeds een rol speelt, draait de thrillerserie vooral om verraad, donkere humor en is de stijl van de gehele serie behoorlijk duister.

De duistere kant van Bollywood

Deze kant van Bollywood is een stuk minder bekend, maar werkt uitstekend. Vooral op de westerse markt schiet de nieuwe Netflix Original uit de startblokken en wordt uitstekend ontvangen. Zo krijgt Sacred Games op het moment van schrijven een 100% score op de recensiewebsite Rotten Tomatoes en wordt hij vergeleken met Fargo. Op IMDb staat de thriller op een 9.4 en ook op Metacritic zijn de eerste reacties positief.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Vikram Chandra dat in 2006 verscheen. Het verhaal draait om politieagent Sartaj Singh. Hoewel hij er van op de hoogte is dat zijn werkgever behoorlijk corrupt is, doet hij zijn uiterste best om zijn baan zo goed mogelijk uit te voeren. Sartaj is een eerlijke man die als agent de wereld een stukje veiliger wil maken.

Die kans krijgt Sartaj wanneer hij een anonieme tip binnen krijgt die zou moeten leiden naar Ganesh Gaitonde. Deze beruchte crimineel heeft behoorlijk wat op zijn kerfstok staan en is als zestien jaar niet meer gezien. Door de tip krijgt Sartaj zijn kans om echt het verschil te maken, maar gemakkelijk gaat het niet worden. Om de bendeleider in te rekenen moet de held van het verhaal afdalen tot de diepste meest duistere krochten van de Indiase onderwereld.

Sacred Games op Netflix

Het resultaat is een intense thriller die echt anders is dan je gewend bent, zonder westerse kijkers af te schrikken. Natuurlijk zal de taal aan het begin even wennen zijn, maar we zijn inmiddels wel wat gewend met al die Spaanse, Scandinavische en zelf Hebreeuwse series. Sacred Games combineert geweld en duistere humor op ongekende wijze en is daardoor een uitstekende serie die je absoluut moet proberen. Dat kun je meteen gaan doen, want hij staat al voor je klaar op Netflix.

Reageer op artikel:
Je nieuwe binge is hier! Netflix Original ‘Sacred Games’ scoort 100% op Rotten Tomatoes
Sluiten