De bloedstollend spannende en prijswinnende Netflix film ‘Calibre’ mag je niet missen

Filmprijzen winnen is voor Netflix een stuk lastiger geworden nu ze niet meer welkom zijn op het filmfestival van Cannes. Gelukkig werd de streamingdienst op het Edinburgh International Film Festival nog wel met open armen ontvangen. Ze mochten zelfs de prijs voor Best British Feature in ontvangst nemen en dat deden ze met de razend spannende thriller Calibre.

Volgens de jury van het Schotse filmfestival beschikt Calibre over een ijzersterke cast en wordt de kijker meegenomen op een emotionele, maar vooral heftige reis. Ook werd de Britse film geprezen om de schitterende cinematografie. Het mag dus duidelijk zijn dat Netflix weer een pareltje heeft afgeleverd die je als thriller fan eigenlijk niet mag missen.

Moord in Schotse Hooglanden

De film draait om de twee jeugdvrienden Marcus en Vaughn. Ze kennen elkaar al sinds de kleuterschool en besluiten samen naar de Schotse Hooglanden te gaan om daar te jagen. De mannen zijn even lekker weg van huis en laten zich samen met twee lokale dames flink vollopen in de kroeg. Tot zover een prima vriendentrip zou je denken.

De volgende dag gaat alles helaas snel bergafwaarts. Tijdens het jagen gaat het helemaal fout. Marcus wil een hert neerschieten, maar raakt iets anders. Vanaf dat moment proberen de vrienden te verbergen wat er is gebeurd en volgen de schokkende gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Marcus en Vaughn belanden in een heftige strijd met hun eigen geweten.

De opvallende cast van Calibre

Niet alleen de jury van de EIFF is enthousiast over de film. Ook andere critici zijn over het algemeen zeer te spreken over de film. Dat heeft vooral te maken met het uitstekende tempo die de film aanhoudt en de gebeurtenissen die plaatsvinden. In veel films heb je vaak al snel in de gaten hoe het verhaal gaat verlopen, maar Calibre slaagt erin om het verhaal spannend en onvoorspelbaar te houden.

De grote man achter Calibre is Matt Palmer. Hij is namelijk zowel de schrijver van de film, als de regisseur. Dit is zijn eerst features length film, maar in het verleden maakte hij al wel drie andere short films. Ook de hoofdrolspelers van Calibre zijn misschien niet de meeste bekende namen, maar ze hebben beiden best een aardige staat van dienst.

Toevallig genoeg zijn beide heren vooral te zien geweest in oorlogsfilms. Jack Lowden (Vaughn) zat bijvoorbeeld in Dunkirk en Denial. Martin McCann (Marcus) was te zien in The Survivalist de serie The Pacific. Daarnaast speelden ze ook nog samen in ‘71. Beide heren hebben dus best wel wat ervaring en dat is terug te zien aan hun acteerprestaties.

Meer Britse serie op Netflix

Dit alles bij elkaar maakt Calibre een Netflix film die je zeker gezien moet hebben en dat kun je nu meteen gaan doen. De streamingdienst heeft de thriller namelijk direct tijdens het filmfestival live gegooid voor de rest van de wereld. Dus mocht je op zoek zijn naar een goede Britse thriller, dan moet je Calibre zeker gaan kijken. En als je dan toch bezig bent, check dan ook meteen deze Britse topseries op Netflix

Reageer op artikel:
De bloedstollend spannende en prijswinnende Netflix film ‘Calibre’ mag je niet missen
Sluiten