Netflix onthult teaser trailer en datum voor eerste Nederlandse Original

Nederlandse acteurs waren al te zien in Undercover, maar een echte Nederlandse Netflix Original is nog niet uitgekomen. Daar komt vanaf vrijdag 17 januari verandering in, zo heeft de streamingdienst officieel bekendgemaakt. Maak kennis met Ares.

Ares: eerste Nederlandse Netflix Original

Dan maakt de horrorserie Ares namelijk wereldwijd zijn debuut op Netflix. Kijkers van over de hele wereld kunnen dan op het puntje van hun stoel gaan zitten terwijl ze de serie van Nederlandse makelij bingen.

Ares valt binnen het genre psychologische horror. De achtdelige serie vertelt het verhaal van Rosa en Jacob, twee beste vrienden. Ze worden in het hartje van Amsterdam uitgenodigd door een geheimzinnig groepje studenten.

Al snel belanden ze in een perverse wereld van rijkdom en macht, gebouwd op een fundament van demonische geheimen uit het verleden van Nederland. Ja, ze zijn lid van de elite, maar daar moeten ze een verschrikkelijke prijs voor betalen.

Flinke sterrencast

De cast bestaat onder anderre uit Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Frieda Barnhard, Hans Kesting en Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen. Overige rollen zijn er voor Roos Dickmann, Jip van den Dool, Steef de Bot, Janni Goslinga, Dennis Rudge, Jennifer Welts en Florence Vos Weeda.

Keerzijde

Niet iedereen juicht deze ontwikkeling volledig toe. Joop van den Ende benadrukte vorige week nog bij Pauw dat we allemaal staan te juichen als er ‘lachwekkende’ bedragen in Nederlandse producties worden gepompt door buitenlandse bedrijven, maar de industrie alleen maar lijdt onder de invloed van Amerikaanse techgiganten.

Volgens hem moet de overheid ingrijpen en actief het grotere plaatje van de Nederlandse industrie beschermen. Toch geeft ook hij toe dat het voor de consument alleen maar goed nieuws is. Hopelijk klopt dat ook, en is Ares een indrukwekkende start van een lange reeks aan Nederlandse producties!

Ares | Officiële Teaser | Netflix

Wanneer haar vriend een bizar ongeluk krijgt, beseft Rosa dan hun geheime studentenvereniging berust op duistere geheimen uit de Nederlandse geschiedenis.

Reageer op artikel:
Netflix onthult teaser trailer en datum voor eerste Nederlandse Original
Sluiten