Jan de Raab
Jan de Raab Netflix 12 feb 2019

Uit dit onderzoek blijkt hoe hopeloos verslaafd we zijn aan Netflix

Mocht je zelf merken dat het je veel moeite kost om even een avondje niet naar Netflix te kijken, dan is dat niks bijzonders. Highspeedinternet.com onderzocht de kijkgewoontes van koppels en het blijkt dat je niet alleen bent in je verslaving. 

Zo kwamen ze tot de opmerkelijke conclusie dat menig koppel zelfs een intiem samenzijn op de tweede plaats zet als men ook kan kiezen voor het bekijken van hun favoriete serie. Bijzonder opvallend, blijkbaar is Netflix een goede vervanging voor het betere bedwerk.

Nog interessanter is dat 10% van de respondenten aangeeft te zijn gaan daten om het abonnement van de nieuwe partner te kunnen gebruiken. Een andere bijzondere conclusie is dat ruim 33% aangeeft het wachtwoord van de ex-partner is blijven gebruiken. Mocht je dat al obscuur vinden, dan zal het volgende gegeven je nog meer verbazen. Ruim 50% geeft aan hun partner op Netflix-gebied te bedriegen. Men bekijkt dat gewoon de serie om de uitkomst te weten, ook al is afgesproken om samen te kijken.

Netflix is belangrijk bij het vinden van een relatie

Mocht dit allemaal een beetje leuk en frivool klinken, dan zijn er nog meer interessante conclusies die we kunnen vermelden. Zo geeft ruim tweederde van de ondervraagden aan dat het belangrijk is om een partner te hebben die een voorkeur heeft voor dezelfde series of films. Het tegenovergestelde gaat overigens niet op. Slechts 7% geeft namelijk aan een relatie te hebben beëindigd vanwege de voorkeur van hun partner op Netflix. Dat valt dus weer mee.

Jammer dat het onderzoekt niet aangeeft in hoeverre koppels ruzie maken over de streamingdienst. Wat we er wel van kunnen leren is dat Netflix een vast onderdeel is geworden van ons leven. Nu we het toch over Netflix hebben: de opnames van de eerste Original zijn begonnen en dit is wat we tot nu toe weten.

BGR

Reageer op artikel:
Uit dit onderzoek blijkt hoe hopeloos verslaafd we zijn aan Netflix
Sluiten