Populaire series op Netflix liggen tijdelijk stil door de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn in volle gang en heel Nederland is in de ban van het schaatsen. Het is natuurlijk heerlijk om naar al dat topsport te kijken, maar soms heb je ook gewoon zin een nieuwe aflevering van je favoriete serie. Helaas stonden fans van The Flash, Lucifer, Supergirl, Riverdale, Dynasty en Arrow voor een onaangename verrassing toen ze Netflix openden.

Er stond namelijk geen nieuwe aflevering voor je klaar en dat is allemaal de schuld van de Olympische Spelen. Oke, niet helemaal. Maar het grootste sporttoernooi ter wereld is wel de reden waarom een nieuwe aflevering deze week uitblijft. Alle series die stilliggen zijn namelijk geen eigendom van Netflix en de streaminggigant moet zich dus houden aan het Amerikaanse uitzendschema.

Uitzendrechten van Netflix

Pas wanneer de nieuwe aflevering te zien is op de Amerikaanse televisie, mag hij ook beschikbaar worden gemaakt op Netflix. De zenders die eigenaar zijn van de series bepalen dus wanneer een nieuwe aflevering verschijnt. Netflix heeft wel de uitzendrechten, maar mogen nieuwe afleveringen niet eerder uitzenden dan bijvoorbeeld zenders als The CW en FOX

Dat deze zenders kiezen om deze week geen nieuwe aflevering uit te zenden, heeft alles te maken met de Olympische Spelen. De hele programmering is aangepast zodat de Amerikaanse kijkers niets hoeven de missen van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Hierdoor is er op dit moment even geen plek voor een aantal series.

Wachten tot na de Olympische Spelen

Pas wanneer de Olympische Spelen afgelopen zijn, pakken de zenders hun normale programmering weer op. Dit betekent voor de Nederlandse Netflix kijkers het volgende: Lucifer gaat verder op 27 februari, Arrow op 2 maart, The Flash op 7 maart, Riverdale op 8 maart, Dynasty op 10 maart en Supergirl gaat pas midden april verder omdat Legends of Tomorrow in die plaats komt. Deze data staan overigens nog niet helemaal vast omdat sommige zenders gaan schuiven in hun programmering.

Olympisch kampioen Red Gerard miste door Netflix bijna de snowboard finale

Mocht je één van deze serie volgen, dan moet je dus even geduld hebben. Gelukkig kwamen er in de afgelopen week ook weer genoeg nieuwe films en series naar Netflix. Welke? Dat lees je in ons wekelijkse overzicht. De trouwe kijkers van Black Lightning, Legends of Tomorrow en Crazy Ex-Girlfriend hoeven zich overigens geen zorgen te maken. Deze series worden, ondanks de Olympische Winterspelen, namelijk wel gewoon uitgezonden.

Reageer op artikel:
Populaire series op Netflix liggen tijdelijk stil door de Olympische Spelen
Sluiten