Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Netflix 2 april 2020

Deze 11 nieuwe topfilms staan sinds gisteren op Netflix (met IMDb-score)

Netflix is april opvallend sterk begonnen, met een flinke lading aan nieuwe topfilms uit Hollywood. Van het betere werk van Christopher Nolan en Denis Villeneuve tot knallende actie met Liam Neeson: we zetten de beste nieuwe films op een rijtje, inclusief IMDb-score!

Prestige (IMDb: 8.5)

In het Londen van de twintigste eeuw willen Robert Angier en Alfred Borden allebei de beste illusionist ter wereld worden. Ze gaan in dienst bij een magiër om de fijne kneepjes van het vak te leren, samen met Julia, de vrouw van Robert. Wanneer ze tijdens een mislukte truc om het leven komt is Robert ervan overtuigd dat het de schuld van Alfred is. Het gevolg? Een rivaliteit tussen twee illusionisten die alles op alles zetten om elkaar te overtreffen. Een topfilm van Christopher Nolan!

Marley (IMDb: 8.0)

Deze documentaire gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over het leven, de muziek en het nalatenschap van Bob Marley. De reggaeheld komt uitgebreid in beeld, van zijn geboorte in 1945 tot zijn veel te vroege dood. Marley werd slechts 36 jaar oud.

Now You See Me (IMDb: 7.3)

Een FBI-agent en een detective van Interpol jagen op een team illusionisten die het onmogelijke hebben gedaan: tijdens hun optredens overvallen ze banken op een ander continent, om het geld vervolgens uit te delen aan hun publiek.

Concussion (IMDb: 7.1)

Will Smith speelt Dr. Bennet Omalu, een gereputeerd patholoog die erachter komt wat de daadwerkelijke hersenschade is die football-spelers oplopen tijdens hun carrière. Lang niet iedereen heeft baat bij die ontdekkingen, en de dokter wordt dan ook van alle kanten tegengewerkt.

The Nice Guys (IMDb: 7.4)

The Nice Guys is echt een verschrikkelijk ondergewaardeerde film. Privé-detective Holland vormt, tegen zijn zin in, een koppel met Jackson. Ze moeten een vermissingszaak oplossen, maar stuiten al snel op een complot dat tot in de machtigste kringen reikt. Met Ryan Gosling en Russell Crowe!

Sicario (IMDb: 7.6)

En de toplijst gaat door! Ook Sicario staat opnieuw op Netflix, van Arrival en Prisoners regisseur Denis Villeneuve. Tevens de Canadees achter Blade Runner: 2049. Met Sicario laat hij zien dat hij meer kan dan thrillers en science-fiction. Kijkers volgen een FBI-agent die de opdracht krijgt om op de grens tussen Mexico en Amerika bij te staan in de oorlog tegen drugs. Daar treft hij een complet andere wereld aan…

Lucy (IMDb: 6.5)

Scarlett Johansson speelt Lucy, een jonge vrouw die gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Wanneer ze per ongeluk zelf de drugs inneemt, krijgt ze bovennatuurlijke krachten. Ze kan objecten met haar gedachten verplaatsen en ze voelt onder andere geen pijn. Eindelijk kan ze wraak nemen, en hoe!

Deepwater Horizon (IMDb: 7.1)

Mark Wahlberg speelt Mike Williams, een Amerikaan die op het olieplatform Deepwater Horizon werkt. In april 2010 explodeert het platform en stroomt de olie de Golf van Mexico in. Mike en zijn collega’s zullen moeten vechten voor hun leven in een op het eerste oog uitzichtloze situatie. Nu op Netflix!

Lion (IMDb: 8.0)

De vijf-jarige Saroo Brierly belandt per ongeluk op een trein, die hem duizenden kilometers door India voert. Hij heeft geen idee waar hij is, waar hij vandaan komt en was zijn familie is. Hij belandt in een weeshuis in Calcutta, om vervolgens geadopteerd te worden door een echtpaar uit Australië. Vijfentwintig jaar later besluit Saroo op zoek te gaan naar zijn roots. Zijn enige aanwijzingen? Google Earth en de spoorlijnen die naar Calcutta leiden.

Juliet, Naked (IMDb: 6.6)

Anne heeft al vijftien jaar een relatie met Duncan. Hij is groot fan van de rockmuzikant Tucker Crowe, een passie die Anne allesbehalve deelt. Ze besluit haar frustratie te uiten op de website van Tucker. Tot haar grote verbazing krijgt ze nog een reactie van de muzikant ook, met alle gevolgen van dien…

Non-Stop (IMDb: 6.9)

Vooruit, we sluiten af met een heerlijke hersenloze actiefilm die nu ook op Netflix staat: Non-Stop. Liam Neeson is wat dit soort films betreft een beetje de nieuwe Jason Statham geworden, wiens meest recente films nu overigens ook op Netflix zijn verschenen. Neeson speelt een air marshal die tijdens een vlucht tussen New York en Londen een sms’je ontvangt waarin gedreigd wordt dat elke twintig minuten iemand aan boord zal sterven als er geen losgeld wordt overgemaakt. Wie op het vliegtuig zit daar achter?

Reageer op artikel:
Deze 11 nieuwe topfilms staan sinds gisteren op Netflix (met IMDb-score)
Sluiten