Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 16 mei 2020

Deze 12 ijzersterke films en series verschijnen deze maand nog op Netflix

Door de crisis zitten we meer thuis dan we gewend zijn. Dat is vooral te merken aan ons binge gedrag. We streamen ons een ongeluk. Gelukkig draait Netflix nog gewoon op volle toeren. Iedere maand verschijnen er weer nieuwe films en series op je favoriete streamingdienst. Ook in mei hebben we al het nodige moois voorbij zien komen, maar het beste van deze maand moet nog komen.

Wij hebben alvast een blik op de toekomst geworpen en een handig overzicht gemaakt. Hieronder vind je de beste series en films die nog deze maand gaan verschijnen.

Series die in mei op Netflix verschijnen

History 101

Niemand ontkomt aan de crisis. Ook het onderwijs niet. Gelukkig komt Netflix deze maand met een nieuwe educatieve serie. History 101 bestaat uit een aantal korte geschiedenislessen. Van wetenschappelijke doorbraken tot sociale bewegingen en grote ontdekkingen. Het komt allemaal voorbij. Met behulp van infographics en archiefbeelden leer je alles over onze geschiedenis.

Vanaf 22 mei op Netflix

Selling Sunset – seizoen 2

Voor iedere laag van de samenleving is er een makelaar. Voor de mensen bovenin de piramide is dat de Oppenheim Group. Als je echt te veel geld hebt en op zoek bent naar een huis in Los Angeles, dan moet je bij deze elitemakelaars zijn. Een wereld vol luxe, glitter en glamour, maar ook drama. Dat weten we dankzij Selling Sunses, want in deze Netflix serie krijg je een kijkje achter de schermen.

Vanaf 22 mei op Netflix

Trailer Park Boys: The Animated Series – seizoen 2

Na twaalf seizoenen kwam er een einde aan de populaire Canadese mockumentary Trailer Park Boys. Vervolgens verschenen er verschillende films, specials en zelfs een animatieserie. Van die laatste verschijnt er in mei een nieuwe seizoen op Netflix.

Vanaf 22 mei op Netflix

Space Force

Steve Carell is terug! In deze nieuwe komedieserie speelt hij een hooggeplaatste generaal. Zijn missie is het opzetten van een nieuwe tak binnen het Amerikaanse Leger, genaamd Space Force. Hiervoor moet hij samenwerken met een excentrieke wetenschapper, maar die twee liggen elkaar niet echt lekker. Space Force is een must-see voor fans van The Office.

Vanaf 29 mei op Netflix

Queen of the South – seizoen 4

In de meeste series over drugshandel zijn het de mannen die de dienst uitmaken, maar het kan ook anders. In Queen of the South is het namelijk de bikkelharde Teresa Mendoza die de lakens uitdeelt. Deze dame bouwde haar eigen drugsimperium op en doet er in deze serie alles aan om haar rijkdom te beschermen. Inmiddels al vier seizoenen lang.

Vanaf 29 mei op Netflix

Films die in mei op Netflix verschijnen

The Lovebirds

De relatie tussen Julie en Eric dreigt op de klippen te lopen, maar tijdens een vakantie in New Orleans komen ze toch weer dichterbij elkaar. Alleen niet op de manier die je zou denken. Zo raken namelijk betrokken bij een moord en moeten hun naam proberen te zuiveren. De enige manier waarop ze dat kunnen doen, is het oplossen van het moordmysterie.

Vanaf 22 mei op Netflix

La Corazonada

Voor liefhebbers van spannende misdaadthrillers komt Netflix deze maand met La Corazonada. In deze film volgen we een rechercheur die samen met zijn jonge onervaren collega een moord onderzoekt. Het slachtoffer is een 19-jarige vrouw en de hoofdverdachte is haar beste vriendin, maar zoals wel vaker is niets wat het lijkt.

Vanaf 28 mei op Netflix

Crazy Rich Asians

Rachel Chu is een doodgewone lerares uit New York die een heel standaard leventje leidt. Alles is gewoon, behalve haar vriend. Hij blijkt namelijk uit een exorbitant rijke familie te komen, maar daar komt ze pas achter wanneer ze met hem mee naar Singapore gaat. Dat klinkt allemaal heel positief. Helaas is de schoonfamilie minder blij met de komst van Rachel. Een veel geprezen romantische komedie die zeker de moeite waard is.

Vanaf 21 mei op Netflix

Bad Neighbours

Je buren kun je niet kiezen, dus je moet een beetje geluk hebben. Zoals de naam al doet vermoeden is dat in bad Neighbours niet het geval. In deze lekkere simpele komediefilm zijn de nieuwe buren namelijk een stel studenten. Het gevolg is een burenruzie waar zelfs de Rijdende Rechter zijn vingers niet aan durft te branden.

Vanaf 22 mei op Netflix

King Kong

Zin in vermakelijke actie met een grote aap en andere uit de kluiten gewassen beesten? Dan kun je op Netflix Rampage gaan kijken, maar je kunt ook even wachten op King Kong. Deze remake van een klassieker verschijnt namelijk later deze maand op Netflix.

Vanaf 22 mei op Netflix

MidWay

Op 7 juni 1942 wisten de Amerikanen van het Japanse leger te winnen en het tij te keren in de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat ze veel minder vliegtuigen en soldaten hadden. Dit was bij de slag om Midway en deze strijd werd vorig jaar verfilmd. Het resultaat is een sterke oorlogsfilm die binnenkort op Netflix verschijnt.

Vanaf 27 mei op Netflix

Spider-Man

Met Spider-Man: far From Home, Spider-Man: Into the Spider-Verse en Spider-Man 3 is de webslingerende superheld prima vertegenwoordigd op Netflix. Toch is het nog niet genoeg en daarom komt eind deze maand ook de eerste Spider-Man film met Toby Maguire er nog bij. Altijd goed

Vanaf 31 mei op Netflix

Laatste kans op Netflix

In mei gaan er dus een hoop nieuwe films en serie bijkomen, maar we moeten ook afscheid gaan nemen. Netflix heeft namelijk ook besloten om de licentie van een aantal andere titels niet te verlengen. Waaronder ook één van de betere films van Leonardo DiCaprio. Klik hier voor een overzicht met alle films en series die binnenkort van Netflix zullen verdwijnen.

Een compleet overzicht met alle films en series die in mei op Netflix verschijnen, vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 12 ijzersterke films en series verschijnen deze maand nog op Netflix
Sluiten