Nieuw op Netflix: 8 grote films die je nu kunt checken

Netflix heeft afgelopen week een flinke lading aan nieuwe films toegevoegd. December is begonnen. We zetten acht aanraders op een rijtje.

Nieuwe films op Netflix

Benieuwd hoe de rest van december eruit gaat zien op Netflix? Check dan ons overzichtsartikel met alle nieuwe films en series die voor december op de planning staan.

Mank

David Fincher levert na het fantastische Mindhunter een passieproject af: Mank. Een op een script van zijn overleden vader gebaseerde film. We volgen Herman J. Mankiewicz, de schrijver van wat volgens liefhebbers het beste filmscript ooit is: Citizen Kane. De ontwikkeling van dat meesterwerk ging de alcoholist echter allesbehalve makkelijk af. Een intrigerend kijkje achter de schermen met de altijd geweldige Gary Oldman als Mankiewicz. Dé Oscars-favoriet van Netflix van dit jaar!

Glory

Glory is een film die je anno 2020 helaas nog maar zelden voorbij ziet komen. Dat is een schande, want Denzel Washington en Morgan Freeman spelen twee prachtrollen in deze oorlogsfilm. Robert Gould Shaw keert na de bloederige slag om Antietam in de negentiende eeuw terug naar huis. Daar krijgt hij de leiding aangeboden over de 54e infanterie van Massachusetts, een regiment dat enkel uit zwarte soldaten bestaat.

Barefoot

Tijd voor een luchtige rom-com, na al dat geweld. Het zwarte schaap van een rijke familie neemt een psychiatrisch patiënte mee naar het huwelijk van zijn broer. Zo hoopt hij zijn familie ervan te overtuigen dat hij eindelijk wat met zijn leven doet. Al snel ontstaat er een onwaarschijnlijke en bijzonder relatie.

Geronimo: An American Legend

Geronimo wist als Apache-hoofdman jarenlang weerstand te bieden aan het federale Amerikaanse leger. Op 5 september 1886 gaf hij zich dan toch over, na een lang kat-en-muis-spel. Maar liefst vijfduizend Amerikaanse soldaten, een vierde van het gehele federale leger, waren nodig om dat historische moment tot stand te brengen.

300: Rise of an Empire

300: Rise of an Empire is een film die velen liever vergeten. Dit spektakelstuk komt namelijk niet eens in de buurt van zijn voorganger, 300. Het Perzische leger trekt na de gebeurtenissen uit die film verder richting het democratische Athene. Kunnen ze de vloot van Themistocles uitschakelen en de Griekse stad veroveren? Heerlijke hersenloze over-de-top actie, maar verwacht geen waardig vervolg op de eerste film. Een goeie film voor een lui avondje Netflix dus.

Miss You Already

Milly en Jes delen al sinds jongs af aan alles, van vriendjes en kleding tot hun diepste geheimen. Nu ze volwassen zijn hebben ze allebei een goede baan, en in het geval van Milly zelfs al kinderen. Wanneer Jess ook een kind wil en Milly ontdekt dat ze borstkanker heeft komt de hechte vriendschap echter op scherp te staan.

Only the Brave

Josh Brolin, Miles Teller en Jeff Bridges spelen in dit waargebeurde drama over leden van de Granite Mountain Hotshots. Een speciale groep brandweermannen die zich focussen op natuurbranden. Tijdens het bestrijden van een grote brand in 2013 komt een van hen vast te zitten, terwijl de wint steeds meer toeneemt.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

Laten we eerlijk zijn: Paranormal Activity is al lang niet meer wat het ooit was. De meest recente iteraties zijn slappe en goedkope aftreksels van de eerste film. Als je er toch geen genoeg van kunt krijgen of met wat vrienden doodsangsten uit wilt staan, dan is The Ghost Dimension op Netflix de film die je moet checken.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: 8 grote films die je nu kunt checken
Sluiten