Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 24 jun 2020

Netflix rolt nieuwe functie uit en maakt einde aan enorme irritatie

In onze lijst met favoriete diensten doet Netflix mee om de podiumplaatsen. Toch moeten we soms ook kritisch zijn. Ondanks het enorme aanbod, de handige app en al hun eigen Originals, is de streamingdienst niet perfect. De oneffenheden zijn vaak klein, maar daarom niet minder storend. Gelukkig doet Netflix eindelijk iets aan misschien wel de grootste irritatie.

Opmerkelijk genoeg is deze irritatie voortgekomen uit een functie die juist erg handig is. We hebben het over de ‘verderkijken voor…’ categorie. Dit is één van de balken in de app of website waar series en films staan die je aan het kijken bent. Heel handig, want zo kun je direct verdergaan met je favoriete serie of een film afkijken.

Netflix doet wat aan enorme irritatie

Helaas heeft ‘verderkijken voor…’ ook een duistere kant. Alles wat je kijkt komt hier te staan. Dat geldt dus ook voor series of films die je per ongeluk hebt aangeklikt. Of voor titels waar je aan begonnen bent, maar die toch niet aan je verwachtingen voldeden. Deze wil je het liefste vergeten. Helaas lukt dat niet omdat Netflix je er dankzij de ‘verderkijken voor…’ balk constant aan herinnert.

Het enige wat je eraan kan doen, is genoeg series en films kijken zodat ze uit de balk gedrukt worden. Hierdoor wordt een functie die in de essentie ideaal is, toch een bron van irritatie. Gelukkig gaat Netflix daar nu wat aan doen. Jij krijgt namelijk de controle om zelf dingen uit de ‘verderkijken voor…’ balk te verwijderen.

Zo verwijder je series die je niet meer kijk

Mocht je Netflix gebruiken op een Android smartphone, dan kun je nu al je ‘verderkijken voor…’ balk gaan opschonen. Het enige wat je hoeft te doen is op de drie puntjes te tikken onder de film of serie die je wil verwijderen. Je krijgt dan een menu met een aantal keuzes. De onderste is ‘Uit rij verwijderen’. Wanneer je hierop tikt, zal hij niet meer te zien zijn in de ‘verderkijken voor…’ balk.

Netflix verderkijken voor
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: screenshot Netflix)

Heb je een iPhone? Dan moet je nog even geduld hebben. De optie om een serie of film te verwijderen uit de ‘verderkijken voor…’ balk is nu alleen nog maar beschikbaar op de Android app van Netflix. De streamingdienst verwacht deze functie op 29 juni uit te rollen op iOS. Nog even geduld dus.

Netflix series die je nog niet kent

Mocht je dankzij deze functie ontdekken dat je wel een aantal nieuwe series kan gebruiken? Probeer dan eens één van deze onbekende Netflix Originals met een 100% op Rotten Tomatoes of begin aan deze nieuwe serie uit Polen die wordt overladen met positieve recensies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix rolt nieuwe functie uit en maakt einde aan enorme irritatie
Sluiten