Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Nieuw op Netflix: 5 topfilms die je nu kunt checken (met IMDb-score)

Begin december voegde Netflix een kersverse lading aan grote films toe. Die hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Verrassing: daar zijn nu nog eens vijf interessante films bijgekomen. Die zetten we voor je op een rijtje, inclusief IMDb-scores.

Nieuwe films op Netflix

Deze week biedt de streamingdienst een interessante mix aan grote Amerikaanse bioscoopfilms, een animatiefilm en toppers van Nederlandse bodem aan.

Lucia de B.

Netflix heeft dealtje gesloten met Independent Films, waardoor er een aantal Nederlandse speelfilms beschikbaar zijn gekomen. Waaronder Lucia de B. Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster die bij de zoveelste keer opduikt rondom een onverklaarbaar sterfgeval. De pers noemt haar al snel de ‘Engel des Doods’ en het ziekenhuis schakelt de politie in. De verpleegster heeft echter geen sporen achtergelaten en weigert met de politie te praten. Na een bloedtest wordt ze alsnog veroordeeld tot levenslang. Maar al snel blijkt de zaak niet zo solide te zijn als de politie hoopte. Gebaseerd op een echte zaak!

IMDb-score: 7.1

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey schittert in Dallas Buyers Club. Hij speelt Ron Woodroof, bij wie door dokter aids wordt geconstateerd. Hij wordt uit het ziekenhuis ontslagen, omdat er geen perspectief zou zijn. Sterker nog, de dokters geven Woodroof slechts één maand te leven. De patiënt laat het er niet bij zitten en besluit illegale en alternatieve medicijnen voor zichzelf en andere aidspatiënten te smokkelen. Al snel mondt zijn plan uit in een strijd tussen één man en de zeer machtige en corrupte Food & Drug Adminstration’ van de Amerikaanse overheid.

IMDb-score: 8.0

The Place Beyond the Pines

Eva Mendes, Bradley Cooper, Ryan Gosling, wat een cast! Toch is de kans groot dat je The Place Beyond the Pines nog niet hebt gezien, want deze film was niet de kaskraker waar men op hoopte. Dankzij Netflix krijg je nu alsnog de kans. Gosling speelt een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij een ex. Hij besluit banken te beroven om zo alsnog zijn kind financieel te kunnen steunen. Wanneer hij in een gewelddadige confrontatie met een politieagent belandt verandert echter alles. Een dag met gevolgen voor de levens van de zonen van beide mannen.

IMDb-score: 7.3

Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles

Animatie biedt doorgaans meer vrijheid dan live-action, en vooral bij DC maken ze daar gretig gebruik van. De dromen van menig comics-fan worden gerealiseerd in deze animatie-topper: Batman neemt het namelijk op tegen de Teenage Mutant Ninja Turtles. En dat in Gotham City. Wat wil je nog meer?

IMDb-score: 7.1

Süskind

We sluiten af met een oorlogsfilm van Nederlandse bodem: Süskind. De Joodse Walter Süskind besluit in het door nazi’s bezette Amsterdam om een stokje te steken voor de machine van de SS. Hij weet daardoor honderden kinderen van transport naar concentratiekampen te redden. Een waargebeurd verhaal dat indruk maakt.

IMDb-score: 6.9

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: 5 topfilms die je nu kunt checken (met IMDb-score)
Sluiten