Prom: Netflix dropt trailer voor sterrenmusical van maker Glee

Netflix heeft de eerste explosieve trailer onthuld voor Prom, een musical van de maker van Glee. Met een sterrencast waar je U tegen zegt.

Ryan Murphy heeft een megadeal van 300 miljoen dollar met Netflix.

Ryan Murphy x Netflix

Die samenwerking werpt zijn vruchten af: Ratched is nu al de best bekeken Original van dit jaar, zo maakte de streamingdienst deze week bekend.

Ook The Politician en Hollywood waren een groot succes. Met zijn nieuwste productie voor de streamingdienst gaat Ryan Murphy weer terug naar het genre waarmee hij doorbrak: musical.

Dan hebben we het natuurlijk over zijn megahit Glee. Nee, Murphy komt niet met een reboot van die serie, maar met een nieuwe musicalfilm die alleen al in de eerste trailer al enorm aan Glee doet denken.

Prom

Maak kennis met Prom, een mierzoete Amerikaanse film die in december naar Netflix komt. Dans, muziek en een absurde sterrencast: Murphy krijgt het weer voor elkaar.

In Prom spelen namelijk onder andere Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman, Keegan-Michael Key en Kerry Washington. Voor lezers die James Corden niet uit kunnen staan: Je bent gewaarschuwd voor de onderstaande trailer.

Dee Dee Allen (Streep) en Barry Glickman (Corden) zijn toneelsterren in New York City met een groot probleem: hun dure nieuwe Broadway-show is een grote flop die hun carrière plotseling platlegt.

Cynische acteurs

Ondertussen ervaart middelbare scholier Emma Nolan (Pellman) in het kleine stadje Indiana een heel ander soort liefdesverdriet: ondanks de steun van het schoolhoofd (Keegan-Michael Key), heeft het hoofd van de PTA (Washington) haar verbonden om naar de prom te komen met haar vriendin, Alyssa (Ariana DeBose).

Wanneer Dee Dee en Barry besluiten dat Emma’s hachelijke situatie de perfecte reden is om hun publieke imago nieuw leven in te blazen, gaan ze op pad met Angie (Kidman) en Trent (Andrew Rannells), nog een paar cynische acteurs die op zoek zijn naar een professionele boost.

Fantastisch of verschrikkelijk

Maar wanneer hun egocentrische celebrity-activisme onverwachts een averechts effect heeft, merkt het viertal dat hun eigen leven op zijn kop staat terwijl ze zich inzetten om Emma een avond te geven waarop ze echt kan vieren wie ze is.

De kans is aanwezig dat die synopsis je bekend voorkomt, want Prom is gebaseerd op de gelijknamige musical. De film staat vanaf 11 december op Netflix. Hieronder kun je alvast de trailer checken. Een ding is duidelijk: of je vindt dit fantastisch, of verschrikkelijk.

Prom Netflix Musical Glee
Poster (Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Prom: Netflix dropt trailer voor sterrenmusical van maker Glee
Sluiten