Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 15 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Mindhunter seizoen twee: Netflix bevestigt eindelijk releasedatum

Het eerste seizoen van Mindhunter behoort wat ons betreft tot de meest ondergewaardeerde Netflix Originals. David Fincher weet als geen ander hoe je met beperkte middelen een razend spannend verhaal neer kunt zetten. Het is eindelijk bijna tijd voor een tweede seizoen.

Mindhunter seizoen twee op Netflix

We hebben namelijk een releasedatum te pakken. Het is officieel bevestigd dat op 16 augustus het tweede seizoen van Mindhunter beschikbaar komt. Dan kun je dus Netflix aanslingeren om in één keer alle nieuwe afleveringen te bingen.

De serie is gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, geschreven door John E. Douglas en Mark Olshaker. Ze beschrijven aan de hand van intrigerende zaken rondom seriemoordenaars hoe het profileren van misdadigers een ding werd binnen het bureau.

Van Jack the Ripper tot de Zodiac Killer: een breed scala aan wereldberoemde zaken komt voorbij. In de Netflix serie beperkt regisseur David Fincher zich tot recentere zaken. De Netflix Original speelt zich af in het jaar 1977.

De criminologie en het profileren van seriemoordenaars staan nog in hun kinderschoenen. De serie volgt FBI-agenten Holden Ford, Bill Trench en psychologe Wendy Carr. Zij vormen de Behavioral Science Unit van de FBI. Ze interviewen seriemoordenaars om erachter te komen hoe ze denken. Zo hopen ze huidige zaken te kunnen oplossen.

Charles Manson

Over het tweede seizoen weten we inhoudelijk helaas nog vrij weinig. Intrigerende geruchten wijzen op de Atlanta Child Murders uit de jaren zeventig en tachtig. Tussen 1979 en 1981 werden maar liefst 28 mensen vermoord. Ook komt de beruchte seriemoordenaar en cultleider Charles Manson volgens geruchten voorbij. Hij zal gespeeld worden door Damon Herriman. Op naar 16 augustus!

Had je trouwens al gelezen dat de nieuwe Bond bekend is? Naar verluidt wordt het een vrouw, een actrice die je onder andere kunt kennen van Captain Marvel. In dit artikel leggen we je er alles over uit.

?Check ook: ‘Undercover op Netflix slaat nergens op’, aldus drugsbaas Janus van W.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GeekTyrant

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mindhunter seizoen twee: Netflix bevestigt eindelijk releasedatum
Sluiten