Vier films: Marvel-ster sluit megadeal met Netflix

Extraction-ster Chris Hemsworth heeft een megadeal gesloten met Netflix. De Australische acteur gaat in nog eens vier films spelen voor de streamingdienst, waaronder Spiderhead.

Netflix jaagt al jaren naarstig op zijn eigen franchises. Populaire filmreeksen opzetten waarmee het de strijd aan kan gaan met concurrenten die al decennia zelf films maken, dat is op dit moment de strategie. Dat heeft de streamingdienst zelfs al zelf bevestigd.

Netflix scoort met Extraction

Een grote stap in de goede richting was dit jaar natuurlijk Extraction. De John Wick van Netflix, met Thor-acteur Chris Hemsworth in de hoofdrol als een huurmoordenaar. Geen Oscar-materiaal, maar wel uiterst vermakelijk.

Dat zijn de meeste abonnees met ons eens, want Extraction is op dit moment namelijk de grootste Netflix Original ooit. Dat smaakt naar meer. Netflix heeft eindelijk een potentiële langlopende grote actie-franchise te pakken.

Chris Hemsworth sluit megadeal

Avengers-regisseurs Joe en Anthony Russo zijn dan ook al bezig met een script voor een vervolg. Daar blijft het voor Chris Hemsworth echter niet bij. De Australische acteur gaat namelijk in vier films spelen voor de streamingdienst.

De 37-jarige Marvel-ster heeft namelijk een megadeal gesloten met Netflx. Om welke vier films het exact gaat, is helaas niet bekendgemaakt. Wel kennen we al één van die projecten: Spiderhead.

Spiderhead

Spiderhead wordt een thriller met naast Hemsworth ook Miles Teller en Jurgen Smollett in de hoofdrol. De regie is in handen van Top Gun 2-regisseur Joseph Kosinksi. Het script wordt geschreven door Deadpool-schrijvers Paul Wernick en Rhett Reese.

De op een kort verhaal van George Saunders gebaseerde film speelt zich af in de nabije toekomst. Veroordeelden krijgen dankzij een nieuw programma de kans om medisch proefpersoon te worden. Hun beloning? Vermindering van hun celstraf.

Spiderhead focust op twee gevangenen die er wel oren naar hebben om medisch proefkonijn te spelen. Ze testen een nieuw medicijn waardoor je emoties veranderen. Al snel komen ze oog in oog te staan met hun verleden en beginnen ze aan al hun emoties te twijfelen. Hemsworth speelt Abnesti, een briljante dokter die de faciliteit waarin op gevangen geëxperimenteerd wordt runt.

Het is op het moment onduidelijk of Extraction 2 onder deze zelfde deal gaat vallen. Ook is het helaas onbekend hoeveel Chris Hemsworth in zijn stak kan gaan steken. Afgaande op wat andere acteurs binnenharkten dankzij hun deals met Netflix hoef je echter geen medelijden met de Thor-acteur te hebben. Zeker na het megasucces van Extraction had de beste man een leuke onderhandelingspositie…

Man of Many

Reageer op artikel:
Vier films: Marvel-ster sluit megadeal met Netflix
Sluiten