Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 feb 2020

‘Netflix helpt opnieuw Scorsese uit de brand met onbetaalbare film’

De reden dat The Irishman uiteindelijk bij Netflix belandde, was vooral dat andere studio’s het enorme budget dat Martin Scorsese voor ogen had niet aandurfden.

Netflix heeft met zijn streamingdienst een heel ander plaatje, waardoor het produceren van The Irishman (gelukkig) wel loonde.

Netflix en Martin Scorsese

The Hollywood Reporter had onlangs vrijwel elke studiobaas van de grootste Hollywood-studio’s om de tafel, en die lieten stuk voor stuk weten opgelucht te zijn dat de gangsterfilm ergens zijn thuis heeft gevonden, ook al was het niet bij hen.

Nu lijkt het erop dat het volgende project van Scorsese hetzelfde lot beschoren is. Een betrouwbare bron, niet een anonieme maar de doorgaans zeer goed ingelichte insider Richard Rushfield, beweert dat Killers of the Flower Moon wellicht naar Netflix komt. Met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro als hoofdrolspelers.

225 miljoen dollar

Rushfield runt de zeer populaire nieuwsbrief The Ankler, waarin hij regelmatig grote scoops heeft. Volgens de journalist is het budget voor Scorsese’s nieuwe film bij Paramount opgezwollen tot maar liefst 225 miljoen dollar. Daardoor zou Paramount zich naar verluidt zorgen zijn gaan maken over over de slagingskansen van het project. Valt er nog wel winst mee te maken op de traditionele manier?

Hij schrijft dat Netflix het wel aandurft en misschien de rechten, productie en distributie op zich zal nemen, en dat Scorsese daar vooral wel oren naar heeft.

Geen concessies

De 77-jarige regisseur wil op zijn leeftijd zonder concessies de films maken die hij nog wilt maken, en in productie gaan bij Netflix komt daar het dichtst bij in de buurt.

Daar kan de legendarische filmmaker op de vrijheid rekenen die traditionele studio’s hem niet (durven te) bieden.

Wil Netflix nog na Oscar flater?

Na het uitblijven van een Oscar is het echter maar de vraag of Netflix nog een keer bereid is om een blanco cheque te schrijven. Juist de hoge slagingskansen bij de Oscars maakten The Irishman aantrekkelijk voor Netflix om in te investeren, in de hoop dat het bedrijf zijn positie als grote speler in Hollywood kon bekronen.

Voorlopig blijft het bij (sterke) geruchten, en begint Martin Scorsese volgende maand gewoon met filmen. De kans is aanwezig dat onderhandelingen achter de schermen al bezig zijn, wat uiteraard geen garantie biedt. Voor hetzelfde geldt komen Paramount en Netflix er niet uit. Sterker nog, misschien blijken deze geruchten uiteindelijk niet te kloppen.

Killers of the Flower Moon

Je merkt het al: neem dit nieuws vooral met een flinke korrel zout. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar de kans is groot dat Killers of the Flower Moon in 2021 uit gaat komen. Lees hier meer over Scorsese’s bijzondere project en het boek waarop Killers of the Flower Moon is gebaseerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Ankler

Reageer op artikel:
‘Netflix helpt opnieuw Scorsese uit de brand met onbetaalbare film’
Sluiten