Nieuwe trailer: Netflix serie ‘Maniac’ met Emma Stone toont bergen potentie

Vorige week lieten we jullie voor het eerst kennismaken met Maniac. Een nieuwe serie van Netflix die wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Het verhaal is bijzonder en uniek. Daarnaast is de cast met Jonah Hill, Emma Stone en Justin Theroux van hoog niveau. Na een interessante teaser verscheen onlangs de eerste volwaardige trailer en die bewijst dat dit wel eens dé nieuwe knaller van Netflix kan gaan worden.

In Maniac zien we een jonge vrouw genaamd Annie Landsberg. Ze ziet er misschien gewoon uit, maar in haar hoofd zit niet alles lekker. Ze heeft een slechte relatie met haar zussen en moeder. Dit zit haar zo dwars dat ze nogal doordraait. Om van deze problemen af te komen besluit de door Emma Stone gespeelde Annie een bijzondere dokter (Justin Theroux) te bezoeken.

Unieke en bijzondere serie

Daar ontmoet ze de door Jonah Hill gespeelde Owen Milgrim. Ook hij lijkt een doodgewone jongen, maar net als Annie kampt hij met psychische problemen. Schizofrenie om precies te zijn. Tijdens de op z’n zachtst gezegd radicale behandeling komen Owen en Annie erachter dat ze een bijzondere band hebben.

De serie speelt zich namelijk niet alleen af in de gewone wereld, maar vooral in een soort van droomwerelden. Van een alternatieve realiteit tot een sprookjeswereld, overal komen Annie en Owen elkaar tegen. Het resultaat is een serie die moeilijk te vergelijken is met iets dat we al kennen. De meest gehoorde vergelijking is die met een combinatie van Mindhunter en Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Bijzonder, maar het lijkt te werken.

Maniac op Netflix

Aan het roer van dit alles staat Cary Fukunaga. Hij regisseerde het eerste seizoen van de HBO serie True Detective en was ook al werkzaam voor Netflix. Zo nam hij eerder de regie van Beast of no Nation en The Alienist op zich. Een prima staat van dienst als je het ons vraagt en dus nog een goede reden om deze serie zeker in de gaten te houden.

Lang hoeven we gelukkig niet te wachten op deze veelbelovende serie, want vanaf 21 september staat Maniac op Netflix.

GQ

Reageer op artikel:
Nieuwe trailer: Netflix serie ‘Maniac’ met Emma Stone toont bergen potentie
Sluiten