Netflix komt met live-action serie van de best verkochte manga ooit

Netflix heeft voor ieder wat wils. Van intrigerende documentaires tot zoetsappige romcoms en van keiharde actie tot animatieseries voor kinderen. Echt iedereen komt aan zijn trekken, en dat geldt dus ook voor liefhebbers van anime en manga. Juist voor hen is een Netflix abonnement iedere euro waard. Zeker nu de streamingdienst officieel bekend heeft gemaakt dat ze aan een One Piece live-action serie werken.

Netflix heeft de smaak flink te pakken als het om anime gaat. De streamingdienst shopt steeds vaker in het Oosten en dat heeft een hoop moois opgeleverd. Zo maakten we eind 2019 kennis met het fantastische Vinland Saga en werd onlangs bekend gemaakt dat er 21 legendarische animatiefilms van studio Ghibli naar Netflix komen. Genoeg moois dus, maar het wordt nog mooier. Netflix heeft namelijk onthult dat ze werken aan een live-action versie van de beste verkochte manga serie ooit: One Piece.

Wat is One Piece?

One Piece is een Japanse mangaserie die wordt geschreven en geïllustreerd door Eiichiro Oda. In de zomer van 1997 verscheen deze manga voor het eerst in het Weekly Shonen Jump tijdschrift. In deze Japanse comic volgen we Monkey D. Luffy. Een jongen die per ongeluk een verkeerde vrucht eet waardoor zijn lichaam de eigenschappen van rubber heeft gekregen. Met deze krachten en zijn piratenvrienden verkent hij de oceaan in zoektocht naar de One Piece. De ultieme schat die hem de piratenkoning maakt.

De serie sloeg direct aan bij het publiek en een jaar later verscheen ook de eerste animatie. In 1999 ging het welbekende Toei Animation (bekend van Dragon Ball Z) met One Piece aan de haal. Die serie loopt nog steeds. De teller staat nu op 919 afleveringen, dertien films en vijf televisie specials.

Groter dan Dragon Ball Z en Pokémon

One Piece behoort zonder enige twijfel tot de meest populaire anime series en kan zich gemakkelijk meten met Dragon Ball, Pokémon en Naruto. Als je alleen kijkt naar de Manga dan laat One Piece deze concurrenten zelfs ver achter zich. Volgens Statista zijn er inmiddels al meer dan 450 miljoen exemplaren van One Piece verkocht. Dragon Ball volgt als nummer twee met 300 miljoen exemplaren.

Je kunt dus wel stellen dat One Piece een groot succes is. Tijd voor de volgende stap en dat is volgens Netflix een live action serie. In een persbericht laat de streamingdienst weten dat ze een samenwerking aan zijn gegaan met Tomorrow Studio’s en Shueisha (de uitgever van One Piece). Gezamenlijk gaan ze deze ongekend populaire manga nog verder tot leven laten komen.

One Piece live-action serie op Netflix

Wie er in de live-action versie gaan spelen is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat Steven Maeda aangesteld is als showrunner. Op zijn CV vinden we onder andere Lost en The X-Files. Hij wordt bijgestaan door Becky Clements van Tomorrow Studio die ook verantwoordelijk waren voor Cowboy Bebop. Om er zeker van te zijn dat er respectvol om wordt gegaan met het bronmaterialen is Eiichiro Oda betrokken als executive producer.

Wanneer de live-action versie van One Piece op Netflix gaat verschijnen, is nog niet bekend.

IGN

Reageer op artikel:
Netflix komt met live-action serie van de best verkochte manga ooit
Sluiten