Netflix komt eindelijk met langverwachte feature en oplossing

Het is met duizenden films en series soms lastig om het overzicht niet kwijt te raken op Netflix. Je bent overgeleverd aan de grillen van het heilige algoritme. Dat gaat bijna altijd goed, behalve als het om de rij ‘Verder kijken’ gaat, of in het Engels: ‘Continue Watching.’

Netflix: Verder kijken

Daar zie je de films, series en documentaires die je aan het kijken bent. Zo kun je met een druk op de knop weer verder kijken. Hartstikke handig, ware het niet dat je amper controle hebt over wat daar daadwerkelijk staat. Als je even voor de lol een willekeurige serie aanklikt en 1 minuut kijkt, zal de titel in kwestie daar tussen blijven staan.

Dat kan al snel irritant worden als je meerdere titels door elkaar kijkt. Dan wil je in de rij ‘Verder kijken’ echt enkel de films en series zien die je nog verder wilt kijken. Daar is een oplossing voor, maar wel een omslachtige: je kunt al jaren via een laptop of computer middels de website van Netflix titels uit dat rijtje schrappen.

Maar ja, dat is nou niet bepaald gebruiksvriendelijk. Eigenlijk wil je direct op Netflix zelf titels kunnen schrappen. Dankzij de publicatie Android Police weten we nu gelukkig dat de streamingdienst zelf ook het licht heeft gezien. Netflix is namelijk een dergelijke optie aan het testen in de Android-app.

Android app Netflix
Bron: Android Police

Test en random episode

Zoals je op de screenshots ziet kun je simpelweg een menuutje openen, en met een druk op de knop de film of serie in kwestie verwijderen. Voorheen vond je op de plek van die drie puntjes een infoknop, die zit in de test nu links. Je hoeft nu niet direct enthousiast de app te openen, want voorlopig blijft het bij een test.

De kans is echter groot dat de feature zeer binnenkort zijn weg naar de reguliere versie van Netflix vindt. Ook op je laptop, televisie of tablet. Op de screenshots kun je ook een andere nieuwe feature spotten: ‘Play random episode’. Oftewel, zo kun je een willekeurige aflevering van een serie laten afspelen. Denk bijvoorbeeld aan een loos avondje waar je een willekeurige aflevering van South Park wilt streamen. Ideaal!

AP

Reageer op artikel:
Netflix komt eindelijk met langverwachte feature en oplossing
Sluiten