Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 sep 2020

Laatste kans op Netflix: deze 8 grote films gaan binnenkort verdwijnen

Netflix heeft de afgelopen weken een flink aantal topfilms aan zijn aanbod toegevoegd, zoals je hier kunt lezen. Helaas zijn er ook een flink aantal licenties bijna verlopen, waardoor de komende dagen een berg aan films ook het onderspit gaan delven.

Laatste kans op Netflix

We zetten acht interessante titels voor je op een rijtje die ergens in de loop van dit weekend gaan verdwijnen. Je laatste kans dus om ze nog snel op Netflix te streamen!

Jane – 11 september

Jane Goodall kan haar droom verwezenlijken wanneer zet de kans krijgt om langdurig onderzoek te doen naar chimpansees in Tanzania. Ze heeft als voormalig secretaresse amper wetenschappelijke ervaring. Door haar passie voor dieren groeit ze echter uit tot een grote naam. Haar revolutionaire onderzoek zorgde ervoor dat we veel meer weten over de verwantschap tussen de mens en de chimpansee. Dat onderzoek deed ze, gelukkig voor ons, vaak met een cameraman erbij. In deze documentaire blikt Goodall terug.

Rampage – 11 september

Trek in een lekkere hersenloze actiefilm? Dan heb je nog tot en met vrijdag om Rampage aan te zetten op Netflix. Dwayne Johnson speelt een primatoloog (ja, dat is een ding) die bevriend is met een zeldzame albino gorilla genaamd George. Een vanuit de ruimte neergestort experimenteel serum zorgt er echter voor dat George en andere dieren compleet los gaan. Tot overmaat van ramp beginnen ze ook nog eens enorm te groeien. Dwayne Johnson’s personage en een genetische wetenschapper zetten alles op alles om ze te stoppen.

Life of the Party – 11 september

Deanna is al heel haar volwassen leven een toegewijde, nette huisvrouw. Wanneer ze verlaten wordt door haar man besluit ze eindelijk zelf de regie in handen te nemen. Ze schrijft zich in bij een middelbare school om haar kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Klein probleem: ze belandt in dezelfde klas als haar dochter, die geen trek heeft in lessen met haar moeder. Toch is Deanna vastbesloten om haar nieuwe leven een kans te geven. Ook deze komedie verdwijnt al eind vrijdag van Netflix.

Secret in Their Eyes – 12 september

Secret in Their Eyes is een misdaadfilm uit 2015, met onder andere Julia Roberts, Nicole Kidman en Chiwetel Ejiofor. Een sterrencast die volgens de IMDb-score van 6.3 kennelijk niet tot een topfilm lijdt. Gelukkig heb je nog tot en met zaterdag om erachter te komen of dat klopt. De film vertelt het verhaal van een hecht team FBI-onderzoekers. Ze verliezen na een traumatische gebeurtenis elkaar uit het oog: de tienerdochter van een van de onderzoekers is op brute wijze vermoord. Dertien jaar later komt opeens de moordenaar in beeld, maar niemand is voorbereid op wat er dan gebeurt.

Clueless – 14 september

Maandagnacht, van maandag op dinsdag dus, gaat helaas ook de romantische komedie Clueless van Netflix verdwijnen. Een heerlijke guilty pleasure met onder andere Paul Rudd en Alicia Silverstone. Cher is een rijkeluisdochter die alles voor elkaar weet te krijgen. Wanneer ze betere cijfers wilt, besluit ze twee leraren aan elkaar te koppelen. Daarna valt haar oog op haar volgende project: een nieuw meisje genaamd Tai. Ze besluit Tai te leren hoe je populair kunt worden. Ondertussen is ze ook nog eens op zoek naar het perfecte vriendje.

Jackass: The Movie – 14 september

Het is tijd voor onderbroekenlol en bizarre stunts in het ondertussen nostalgische Jackass: The Movie. Johnny Knoxville en zijn gestoorde team voeren de meest gevaarlijke stunts uit voor hun MTV-programma. In deze film kregen ze basically de opdracht hetzelfde te doen, maar met een nog grotere zak geld als budget. Oftewel, de heren konden nog verder gaan.

Ferris Bueller’s Day Of  – 14 september

Ferris Bueller spijbelt al voor de negende keer achter elkaar van school. Een simpel smoesje zal niet meer voldoen. Bueller zal een excuus moeten bedenken waar hij mee weg kan komen, maar zijn zus doet er alles aan om hem door de mand te laten vallen. Wanneer blijkt dat zijn rector ook nog eens achter ‘m aan zit, besluit de spijbelaar er de beste dag ooit van te maken.

Coach Carter – 14 september

Samuel L. Jackson speelt in deze prachtige sportfilm een basketbalcoach genaamd Ken Carter. Zijn methodes leveren veel kritiek op. Hij stelt namelijk naast hun prestaties op het basketbalveld ook eisen aan de schoolprestaties van zijn talenten. Als ze geen goede cijfers halen, mogen ze ook geen wedstrijden spelen. Discipline is voor hem een groot goed, maar die vrij extreme manier van lesgeven levert hem lang niet altijd fans op. Aanrader!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 8 grote films gaan binnenkort verdwijnen
Sluiten