Laatste kans op Netflix: deze 8 films verdwijnen vannacht

Netflix voegt vrijwel dagelijks nieuwe films en series toe. Helaas verlopen licenties ook na een tijdje, waardoor aan het einde van elke maand films verdwijnen. We zetten 8 titels op een rijtje die je nog snel kunt checken.

Laatste kans op Netflix

Helaas zul je er snel bij moeten zijn, want vannacht om twaalf uur worden de onderstaande films van Netflix gehaald. Gelukkig is er ook goed nieuws: vanaf 1 juli komt er ook weer een lading nieuwe topfilms bij. Die kun je hier checken.

Er Ist Wieder Da

Adolf Hitler wordt opeens wakker in het hedendaagse Berlijn. Er zijn zeventig jaren verstreken sinds de Tweede Wereldoorlog, en de wereld is compleet veranderd. Hitler gaat op pad om uit te zoeken wat er gebeurd is. Klein probleem: niemand gelooft dat hij daadwerkelijk Hitler is, met een hoop hilarische situaties als resultaat.

Blow

Netflix gaat helaas ook Blow schrappen, een ondergewaardeerde misdaadfilm met Johnny Depp en Penélope Cruz. George Jung besluit het anders aan te pakken na een armoedige jeugd. Hij verhuist naar Californië en begint daar te handelen in drugs. Het levert hem een hoop geld op, maar uiteindelijk belandt hij in de bak. Daar krijgt hij een celgenoot die hem wegwijs maakt in de lucratieve wereld van de cocaïne. Hij kan niet wachten om vrij te komen…

Cartel Land

Fans van Sicario opgelet! Deze documentaire neemt je mee in de echte wereld van drugskartels. Burgerwachten nemen het recht in eigen hand rond de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, met alle gevolgen van dien. De makers deinsden bij de opnames nergens voor terug. Zo vliegen de kogels ze meermaals letterlijk om de oren wanneer ze met de burgerwacht meegaan bij invallen. Een intrigerende en heftige documentaire die je nog lang bij zal blijven. Geen talking heads, maar echte avontuurlijke journalistiek.

Jurassic Park en Jurassic Park III

Wetenschappers weten met behulp van een druppel bloed uit een mug dinosauriërs te klonen. Een ambitieuze miljonair besluit de dino’s ten toon te stellen in een enorm park. Een klein groepje gelukkigen mogen alvast het themapark komen bewonderen. Al snel loopt echter alles in het honderd. De stroom valt uit, en de gevaarlijke dinosauriërs weten te ontsnappen. Een iconisch stukje filmgeschiedenis met baanbrekende special effects en een topsoundtrack! Oh ja, het een stuk mindere derde deel gaat ook van Netflix verdwijnen, maar die kun je sowieso al skippen.

Mamma Mia!

Mamma Mia! is zo’n film waarvan we het waarschijnlijk allemaal met elkaar eens zijn dat het geen meesterwerk is. Met een 6.4 op IMDb is het ook geen opvallende titel. Toch raden we je aan deze musical desalniettemin te checken. Het is een en al zoetsappigheid, maar wel voorzien van de nostalgische en veel te catchy hits van ABBA en met een setting die tijdens de huidige pandemie jaloersmakend zonnig is.

Dark Shadows

Helaas, nog een film met Johnny Depp in de hoofdrol die van Netflix gaat verdwijnen. Verder heeft het door Tim Burton geregisseerde Dark Shadows überhaupt een topcast, onder andere met Eva Green, Michelle Pfeiffer en Helena Bonham Carter. Barnabas (Johnny Depp) is een vrouwenversierder en breekt daardoor in de achttiende eeuw het hart van de heks Angelique Brouchard (Eva Green). Ze transformeert hem als straf in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later wordt hij opeens in de moderne wereld wakker.

NOVA: Thai Cave Rescue

Het voelt als eind vorig jaar toen twaalf jonge voetbalspelers en hun coach vast kwamen te zitten in een ondergelopen grot in Thailand. Toch is dat alweer meer dan twee jaar geleden. Deze behapbare documentaire uit 2018 brengt de zenuwslopende race tegen de klok in beeld en neemt je mee terug naar de reddingsactie.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 8 films verdwijnen vannacht
Sluiten