Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 8 films gaan verdwijnen

Netflix bereidt zich weer voor op een grote schoonmaak. De komende dagen gaat de streamingdienst een flink aantal films schrappen.

We zetten 8 opvallende titels op een rijtje die je nog snel kunt checken! Van spectaculaire actiefilms tot romantische komedies: deze films gaan de komende week van Netflix verdwijnen.

Gotti: tot 25 februari op Netflix

Gotti vertelt het waargebeurde verhaal van John Gotti, het hoofd van de beruchte maffiafamilie Gambino. De door John Travolta gespeelde Amerikaan was met zijn imperium een van de machtigste gangsters van de vorige eeuw. De recensies van deze film zijn allesbehalve positief, maar vanaf je luie bank op Netflix lijkt de maffiafilm nog wel het overwegen waard.

211 – 25 februari

Nicolas Cage speelt Mike Chandler, een politieagent die zich zorgen maakt om zijn zoon Kenny. Om te voorkomen dat zijn zoon op het verkeerde pad belandt neemt hij hem mee op patrouille. Een bankoverval door zwaarbewapende ex-militairen gooit echter roet in het eten. Hersenloze actie, niks meer, niks minder!

Escape Plan 2: Hades – 27 februari

Nou, als je niet beter zou weten dan zou je denken dat Netflix even zijn bibliotheek aan het opschonen is van hersenloze en matige actiefilms. Popcornmateriaal voor een verloren avondje dus, lekker voor tussendoor. Escape Plan 2: Hades past zeker in die categorie. Sylvester Stallone en Dave Bautista  moeten uit een van de meest ondoordringbare gevangenissen ter wereld zien te ontsnappen. Meer hoef je niet te weten!

All You Need is Love – 27 februari

Tussen alle lompe actie door komt er een Nederlandse klassieker voorbij. De romantische komedie All You Need is Love verdwijnt namelijk op 27 februari van Netflix. Je hebt dus nog een paar dagen voor een romantisch avondje met  Fedja van Huêt, Bracha van Doesburgh en Rop Verheijen.

Last Action Hero – 29 februari

Tot en met zaterdag kun je nog genieten van Last Action Hero, een fantastische guilty pleasure. Als je een nostalgische actiefilm met een oude filmheld wilt checken, zet dan deze topfilm aan. Arnold Schwarzenegger speelt Jack Slater, een acteur die samen met zijn grootste fan in een filmwereld belandt. Een film in een film dan. Vooral een excuus om heerlijke popcorn-actie op je beeldscherm te toveren, waar de jaren negentig-vibe vanaf spat.

About a Boy – 29 februari

Op zaterdag verdwijnt ook About a Boy van Netflix. Hugh Grant speelt Will, een 38-jarige man die nog steeds als een tiener leeft en zich aan niemand wilt binden. Tot hij Marcus ontmoet, een twaalfjarig jongetje dat als buitenbeentje flink gepest wordt. De twee bouwen een onwaarschijnlijke vriendschap op.

Schindler’s List – 29 februari

Dit is met afstand de beste film uit dit lijstje, en daarmee verliest de streamingdienst dus helaas een van zijn meest gewaardeerde bioscoopfilms. Een echte klassieker: Steven Spielberg regisseerde deze bijzondere film over een gierige Duitse zakenman die tijdens het nazi-regime besluit om meer dan duizend Joden te verbergen in zijn fabriek.

Hans Zimmer: Live in Prague – 29 februari

We sluiten af met luchtiger materiaal. Hans Zimmer – Live in Prague laat, zoals de titel al doet vermoeden, de grootmeester der filmmuziek op zijn best zien. Met een enorm orkest, band en een koor laat hij zijn beroemde filmmuziek horen. Van Pirates of the Caribbean tot Inception: hoogtepunt na hoogtepunt uit zijn omvangrijke oeuvre komt voorbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 8 films gaan verdwijnen
Sluiten