Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 7 topfilms en series gaan verdwijnen

We lieten je eerder deze week de indrukwekkende lijst van films en series zien die nog deze maand naar Netflix komen. Je hoeft je thuis dus in ieder geval niet te vervelen. Helaas gaan er ook een aantal grote titels verdwijnen de komende dagen.

We zetten hieronder de belangrijkste films en series voor je op een rijtje, zodat je ze nog snel kunt checken op de streamingdienst. Het zou immers zonde zijn als je nou net die ene film of serie mist omdat ie opeens van Netflix wordt geschrapt die je al maanden op je kijklijst had staan.

Straight Outta Compton – 19 maart

Schrik niet: het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Straight Outta Compton uitkwam. De film vertelt het verhaal van de vijf jonge mannen die N.W.A. vormen, een revolutionaire hiphopgroep die geen blad voor de mond neemt. Oftewel, Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dre, DJ Yella en MC Ren.

Justice League – 20 maart

Justice League was niet de The Avengers tegenhanger waar Warner Bros. en DC op hoopten. Fans smeken niet voor niks drie jaar later nog steeds om de originele cut van regisseur Zack Snyder. Dat neemt echter niet weg dat Justice League propvol spectaculaire actie zit, waarbij de meest iconische DC superhelden samen komen. Geen Oscar-materiaal dus, maar prima hersenloos vermaak voor op een verloren corona-avondje.

Jumanji: Welcome to the Jungle – 20 maart

Dit jaar kwam de nieuwe Jumanji uit, met Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Jack Black in de hoofdrollen. Die film werd slim gepromoot door Jumanji: Welcome to the Jungle uit 2017 op Netflix te gooien. Voor eventjes dan, want op 20 maart gaat dit kleurrijke avontuur alsnog van de streamingdienst verdwijnen. Je kent het concept ondertussen waarschijnlijk wel: vier tieners worden in het mysterieuze spel Jumanji gezogen, waarin ze zullen moeten zien te overleven. Alleen als ze het spel uitspelen mogen ze terugkeren naar de echte wereld.

Van Netflix: Tonio – 22 maart

Na een aantal luchtige blockbusters zijn we aanbeland bij wat zwaarder materiaal. Dan hebben we het over de Nederlandse speelfilm Tonio, van Paula van der Oest. Ze verfilmde het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden, over de dood van zijn 21-jarige zoon. Op 23 mei 2010 werd hij door een auto geschept. De jongeman wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Hoe zijn ouders daarmee proberen te dealen wordt op hartverscheurende wijze in beeld gebracht door onder andere Pierre Bokma.

Hotel Transylvanië 3 – 22 maart

Ook de kinderen zitten thuis, dus voor hen is er ook een film die nog even last-minute gekeken kan worden: Hotel Transsylvanië 3: Een Monsterlijk Leuke Vakantie. Een animatiefilm die stiekem natuurlijk ook uiterst vermakelijk is volwassenen. Dracula en zijn familie worden getrakteerd op een reisje op een luxueus cruiseschip. Klein probleem: Dracula wordt al snel verliefd op de kapitein, Ericka. Zij blijkt een afstammeling van zijn aartsvijand te zijn, Abraham van Helsing…

Fullmetal Alchemist: Brotherhood – 31 maart

Als je het over Japanse animatieseries hebt, dan is Fullmetal Alchemist: Brotherhood absoluut een van de recente hoogtepunten. Deze spectaculaire serie vertelt het verhaal van Edward en Alphonse Elric, twee jongens die middels alchemie hun overleden moeder tot leven proberen te wekken. Dat specifieke type alchemie is echter absoluut verboden in de fictieve wereld van Fullmetal Alchemist, met alle gevolgen van dien. Een reis die je niet snel zult vergeten!

In Vlaamse Velden – 31 maart

Helaas gaat ook de geprezen oorlogsserie In Vlaamse Velden van Netflix verdwijnen. Deze Belgische serie vertelt in tien afleveringen het fascinerende verhaal van de familie Boesman uit Gent. Zij proberen tijdens de Eerste Wereldoorlog te overleven, elk op zijn eigen manier. Dat is echter lang niet voor elk gezinslid even makkelijk. Een indrukwekkend portret van een gezin in oorlogstijd. In dit artikel vertellen we je meer over In Vlaamse Velden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 7 topfilms en series gaan verdwijnen
Sluiten