Laatste kans op Netflix: 10 films en series gaan verdwijnen (met IMDb-score)

Het is vaste prik: aan het einde van elke maand verwijdert Netflix een opvallend groot aantal films en series. De reden daarvoor is vrij eenvoudig. Licenties beginnen vaak op de eerste van de maand, en eindigen daarmee ook voordat een nieuwe maand aanbreekt.

Dus als de streamingdienst bijvoorbeeld voor drie maanden een Fast & Furious aankoopt, dan zal die film aan het einde van de derde maand weer verdwijnen. Daardoor is de schade vaak die weken extra groot. Gelukkig zorgt Netflix aan de andere kant er ook voor dat er op de eerste van elke maand weer een mooie lading nieuwe films en series voor je klaar staat.

Netflix schrapt films en series

Ook september zit propvol nieuwe titels, die we hier voor je op een rijtje hebben gezet. Helaas moeten er ook dit keer weer een aantal titels sneuvelen. Er is gelukkig ook goed nieuws: de schade is veel minder dan vorige maanden, en bijna de helft van alle titels bestaat uit Twilight-delen. Prima! We zetten de titels die voor 1 september verdwijnen hieronder voor je op een rijtje. Ze verdwijnen stuk voor stuk op 31 augustus om middernacht.

Hostages – 2 seizoenen

Dokter Ellen Sanders heeft een belangrijke dag voor de boeg: ze moest de president van Amerika opereren. Daar wordt echter een stokje voorgestoken wanneer de radicale Duncan Carlisle en zijn team haar gezin gijzelen. Hun eis is simpel: als Ellen er niet voor zorgt dat de president tijdens de operatie sterft, dan zal ze nooit meer haar gezin terugzien. Een spannende en vrij onbekende thriller die met een 6.9 net niet de 7 weet aan te tikken op IMDb. Het checken waard!

IMDb: 6.9

Mountain – documentaire

Mountain is een Australische natuurdocumentaire over… bergen. Drie eeuwen geleden werd het beklimmen van de hoogste bergen nog als complete waanzin beschouwd. Waarom zou je? Ondertussen zijn we helemaal betoverd geraakt door de imposante rotspartijen. Waarom zijn er zoveel ‘idioten’ die hun leven wagen? De stem van Willem Dafoe en de schitterende muziek van het Australian Chamber Orchestra zorgen ervoor dat de zoektocht naar een antwoord op die vraag een feest voor zowel je ogen als je oren is.

IMDb: 7.2

Roxanne – film

Roxanne is een romantische komedie uit 1987, met Steve Martin en Daryl Hannah in de hoofdrol. Martin speelt een brandweercommandant die opgescheept zit met een stelletje klunzen. En, naar eigen zeggen, een onaantrekkelijk grote neus. Wanneer hij hopeloos verliefd wordt op Roxanne besluit hij er toch voor te gaan. Klein probleem: zij valt op een andere brandweerman. Martin’s personage besluit alsnog namens die brandweerman brieven naar haar te sturen, in de hoop dat ze uiteindelijk voor hem zal kiezen.

IMDb: 6.6

Mad Max – film

Heb je ook (terecht) zo enorm genoten van Mad Max: Fury Road? Dan is het de moeite waard om eens de film te checken waarmee het allemaal begon. Dan hebben we het over Mad Max, uit 1979. Mel Gibson speelt Max, onder de regie van George Miller. In een anarchistische toekomstige samenleving zaaien bendes terreur. Max behoort tot een politie-eenheid die de bendes moet stoppen. Een levensgevaarlijke klus waaraan hij niet zal kunnen ontsnappen. Een hele andere film dan Fury Road en ietwat verouderd, maar zeker op Netflix een streampje waard! En check de prachtige retro-trailer:

IMDb: 6.9

5 Twilight-films

Robert Pattinson heeft met The Lighthouse en binnenkort ook The Batman bewezen dat hij veel meer kan dan Twilight. Toch zullen de zoetsappige fantasy-films voor altijd aan hem blijven kleven. Of je nou je innerlijke 14-jarige tiener nooit kwijt bent geraakt of als de Twilight-films een guilty pleasure voor je zijn dan zul je snel Netflix aan moeten slingeren. Alle vijf de Twilight-films staan er namelijk nog op, maar niet voor lang. Twilight, Eclipse, Breaking Dawn Part 1 en 2 en New Moon verdwijnen allemaal eind deze maand.

IMDb: 5.2, 4.6, 5.5, 4.9, 4.9

Empresses in the Palace – 1 seizoen

Empresses in the Palace is waarschijnlijk een serie waar je nog nooit van hebt gehoord. Toch heeft de dramaserie een dikke IMDb-score van maar liefst 8.4(!).  De Chinese show speelt zich af in het China van 1722. Keizer Yongzheng van de Qing-dynastie is aan de macht. Zijn omvangrijke harem bestaat uit veel vrouwen, maar Hua is zijn favoriet. Helaas wordt zijn echtgenote jaloers en besluit Hua te laten schaduwen. Dan barst er een strijd los tussen de vrouwen die blijkbaar een 8.4-waardig stukje drama oplevert.

IMDb: 8.4

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: 10 films en series gaan verdwijnen (met IMDb-score)
Sluiten