Laatste kans op Netflix: 8 spectaculaire films gaan binnenkort verdwijnen

Aan het einde van elke maand verdwijnen er een hoop films en series van Netflix. Daar komen gelukkig ook weer nieuwe toppers voor in de plaats, maar welke films moet je nou nog absoluut last-minute checken voor het te laat is?

We zetten er 8 voor je op een rijtje. Stuk voor stuk verdwijnen ze op 27 maart al van de streamingdienst, dus je hebt nog een paar dagen. Het valt op dat dit keer een flink aantal grote actiefilms het veld moeten gaan ruimen. Prachtig hersenloos vermaak nu we massaal binnen zitten!

Parker – 27 maart

We trappen af met Jason Statham in de rol die hij de afgelopen tien jaar in praktisch al zijn films speelt. Dit keer is hij een dief die volgens een erecode leeft. Hij steelt enkel van de rijken en doet niemand onnodig pijn. Wanneer zijn team hem verraadt tijdens een overval wordt hij voor dood achtergelaten. Hij besluit ze op te sporen en samen met de knappe Leslie (Jennifer Lopez) een lesje te leren.

The Expendables – 27 maart

We waarschuwden al: het lijstje met geschrapte films staat tjokvol hersenloze actiefilms. En als we het over hersenloze actiefilms hebben, dan is The Expendables daar natuurlijk een perfect voorbeeld van. Vrijwel elke klassieke actiefilm-acteur uit Hollywood speelt in die film een huursoldaat, elk met een eigen specialisme. Ze krijgen de opdracht om een Zuid-Amerikans land te infiltreren en een wrede dictator aan te pakken. Al snel belanden ze in een web van bedrog en verraad, ook onder de eigen gelederen.

Now You See Me – 27 maart

We gaan van brute actiehelden naar goochelaars, ‘The Four Horsemen’. Dat is een groep goochelaars die onder leiding van de mysterieuze Atlas hun wereldberoemde magische show opvoeren. Hun grootste truc ooit? Tijdens een show live een bank overvallen op een ander continent, om vervolgens het geld uit te delen aan het publiek. FBI-agent Dylan zet alles op alles om te ontdekken hoe de illusionisten dat voor elkaar hebben gekregen. Maar gaat het hier wel om een echte truc?

Defiance – 27 maart

Nu we tot november moeten wachten tot No Time To Die uitkomt kunnen we in ieder geval nog Daniel Craig in actie zien in Defiance. Een film waarvan op de een of andere manier veel te weinig mensen afweten. Vier Joodse broers ontsnappen uit het door de nazi’s bezette Polen. Ze sluiten zich aan bij verzetsstrijders in Wit-Rusland, vastberaden om andere ondergedoken Joden te beschermen en de nazi’s tegen te werken.

Law Abiding Citizen – 27 maart

Law Abiding Citizen, wat een film. Zelden leefden we zo mee met een personage. Clyde Shelton (Gerard Butler) blijft alleen over nadat zijn vrouw en kind tijdens een inbraak vermoord worden. Wanneer de dader dankzij een deal met aanklager Nick Rice (Jamie Foxx) ook nog eens grotendeels de dans ontspringt knapt er iets in het hoofd van Shelton. Hij besluit tien jaar later het recht in eigen handen te nemen. Hij belandt zelf in de gevangenis, maar dan begint de uitwerking van zijn plan pas echt…

Legend – 27 maart

Tom Hardy speelt de tweelingbroers Ron en Reggie Kray. Twee beruchte gangsters die een dominante rol speelden in de Londense onderwereld van de jaren vijftig en zestig. Grotendeels vanuit het perspectief van Reggie’s Kray krijg je te zien hoe ze aan hun maffia-imperium bouwden en wat uiteindelijk hun ondergang teweeg bracht.

We Were Soldiers – 27 maart

We Were Soldiers stamt alweer uit 2000, maar behoort nog steeds tot de betere Vietnamoorlog-films. Randall Wallace (The Man in the Iron Mask) vertelt het verhaal van de 450 Amerikaanse soldaten die in het begin van de Vietnamoorlog omsingeld werden door maar liefst 2000 Noord-Vietnamese soldaten. De situatie die zou leiden tot de eerste grote slag in de oorlog. Met Mel Gibson en Chris Klein!

Dead Man Down – 27 maart

We eindigen weer met een lekkere hersenloze popcornfilm: Dead Man Down. We volgen de door Colin Farrell gespeelde Victor, de rechterhand van een misdaadbaas in New York. Lang verhaal kort: Victor is uit op wraak nadat een familielid is vermoord, maar tegelijkertijd weer de mysterieuze Beatrice (Noomi Rapace) hem te verleiden én te chanteren. Veel actie, een opvallende mix aan genres en een simpel verhaal: een wraakfilm zoals we ze graag zien!

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: 8 spectaculaire films gaan binnenkort verdwijnen
Sluiten