Nog meer: Netflix schrapt deze 9 topfilms op 31 maart

Eerder deze week deelden we een lijst met films die de komende dagen van Netflix gaan verdwijnen. Nu het einde van de maand nadert heeft de streamingdienst daar helaas nog eens een waslijst aan titels aan toegevoegd.

Waaronder topfilms als Snatch, Prisoners en 300. We zetten 9 films op een rijtje die je nog snel kunt checken voor ze op 31 maart van Netflix gaan verdwijnen. Succes!

Snatch (IMDb: 8.3)

Snatch: wat een cast, wat een regisseur, wat een film. Guy Ritchie regisseert Jason Statham, Brad Pitt, Benicio del Toro en Vinne Jones in deze heerlijke misdaadfilm. Illegale bokswedstrijden, een gestolen 86-karaats diamant en een hoop gangsters: we gaan vooral het plot niet verklappen, Snatch moet gewoon je gezien hebben.

Hartenstraat (IMDb: 6.3)

Maak je geen zorgen, verder bestaat deze lijst vrijwel uitsluitend uit films met een hoge score op IMDb. Soms, zeker nu we de hele dag binnen zitten, is een hersenloze romantische komedie echter precies wat je nodig hebt. Deze film van Sanne Vogel speelt zich af in de negen straatjes, een buurt in Amsterdam die je als een dorpje kunt zien. Iedereen kent elkaar, en leeft op gemoedelijke wijze naast elkaar. Tot de modieuze Katje een high fashion winkel besluit te openen. Ze ergert zich in het bijzonder aan haar overbuurman Daan, die ze maar ordinair vindt. Ook hij ergert zich op zijn beurt juist aan het snobistische gedrag van Katje. Tot ze elkaar online tegenkomen.

Prisoners (IMDb: 8.1)

Denis Villeneuve is misschien wel de beste regisseur van dit moment. Sicario, Arrival, Enemy en binnenkort ook Dune: de Canadees levert topfilm na topfilm af. Prisoners is misschien wel zijn beste werk. Keller Dover (Hugh Jackman) belandt in een nachtmerrie: zijn zes jaar oude dochter Anna wordt vermist. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) besluit Alex Jones (Paul Dano) te arresteren, omdat hij op het moment dat het meisje verdween met een camper in de straat stond. Wegens gebrek aan bewijs moet hij Jones echter weer laten gaan. Dover besluit het heft in eigen handen te nemen. Wat een film! Een van de beste thrillers van deze eeuw.

The Bad Kids (IMDb: 7.5)

Deze documentaire gaat over Black Rock Continuation High School, een school in een verarmd stadje in de Mojave-woestijn. Een plek waar ze kinderen proberen op te vangen die tussen wal en schip dreigen te geraken. Black Rock is hun laatste hoop, omdat ze op reguliere scholen al een te grote achterstand hebben. Is de liefde van de leraren genoeg om deze bad kids weer op de juiste weg te helpen?

Don’t Look Down (IMDb: 7.1)

Don’t Look Down gaat over een jonge Richard Branson, een buitenbeentje in de muziekindustrie in 1984. Hij besluit de strijd aan te gaan met British Airways door zijn eigen luchtvaartmaatschappij op te zetten. Klein probleem: hij heeft slechts één vliegtuig en amper budget voor marketing. Hij besluit de grootste publiciteitsstunt van zijn leven uit te gaan voeren: met een luchtballon voor het eerst in de geschiedenis de Atlantische Oceaan oversteken.

Das Boot (IMDb: 8.3)

Das Boot stamt uit 1981, maar is anno 2020 nog steeds een van de meest onderhoudende oorlogsfilms. In het najaar van 1941 drinken Duitse militairen zich helemaal tot het gaatje aan de Franse kust, in een nachtclub. Ze weten dat de kans aanzienlijk is dat ze de volgende dagen niet zullen overleven. Ze gaan de dag erop namelijk aan boord van de U-96, een onderzeeër waarmee vijandelijke schepen uitgeschakeld moeten worden. Wat begint als een tocht vol verveling mondt al snel uit in een achtbaanrit vol angst.

Need for Speed (IMDb: 6.5)

Need for Speed was niet de race-franchise waar de studio waarschijnlijk op hoopte, maar desalniettemin is het een vermakelijk tussendoortje geworden. Aaron Paul speelt Toby Marshall, een jonge automonteur die door toedoen van een rijke zakenman in de bak belandt. Wanneer hij eindelijk weer vrijkomt besloot hij mee te doen aan een crosscountry-race. Met, natuurlijk, een wraakplan in het achterhoofd. Ondertussen zit de politie hem ook op de hielen. Oftewel, een hoop auto’s, races en actie! Precies zoals je de games kent.

Netflix schrapt 300 (IMDb: 7.6)

Help, het is alweer 14 jaar geleden dat 300 uitkwam. Dit meesterwerkje van Zack Snyder blijft volkomen uniek. Een testosteron-bom van jewelste, met Gerard Butler als de koning van Sparta. Hij leidt zijn troepen in 480 voor Christus in de aankomende oorlog met de Perzen. Het resultaat? Spectaculaire gevechten en ’s werelds eerste democratie.

Troy (IMDb: 7.2)

We blijven in de historische films over Sparta steken, dit keer met Troy. 1193 voor Christus raakt Paris, de prins van Troje, verliefd op Helena, koningin van Sparta. Ze gaat met hem mee, zonder dat haar echtgenoot, de koning van Sparta, van die plannen afweet. Je raadt het al: dat mondt uit in een bloederige oorlog. Achilles is de grote held van de Grieken, Hector moet de eer van Troje verdedigen. Met een formidabele Brad Pitt en Orlando Bloom!

Reageer op artikel:
Nog meer: Netflix schrapt deze 9 topfilms op 31 maart
Sluiten