Laatste kans op Netflix: deze 8 topfilms films verdwijnen

Het einde van de maand nadert, wat betekent dat Netflix weer bezig is met een grote schoonmaak. Morgenavond (31 juli) verlopen de licenties van een behoorlijk aantal films op de streamingdienst.

Netflix ruimt op: laatste kans

We zetten ze op een rijtje zodat je ze nog snel last-minute kunt checken. En maak je geen zorgen: ze maken allemaal plaats voor een berg aan sterkere blockbusters op 1 augustus. De lijst aan nieuwe films check je hier.

Ghostbusters

De reboot uit 2016 had Netflix wat ons betreft mogen schrappen, maar helaas gaat de originele Ghostbusters van de streamingdienst verdwijnen. Drie ontslagen wetenschappers die zich bezighouden met het occulte besluiten zich te verhuren als Ghostbusters. Wanneer ze per ongeluk een portaal naar een andere dimensie ontdekken gaat alles mis. De rest is geschiedenis.

The Dark Crystal

Netflix maakte indruk met zijn nieuwe The Dark Crystal-serie, geïnspireerd door de gelijknamige cultfilm uit 1982. Die stond ook een tijdje op de streamingdienst, tot morgen dus. Een magische film vol poppen, gemaakt met een knap staaltje vakmanschap en passie. De Gelflings leven in een vredige wereld dankzij het Donkere Kristal. Duizend jaar later is Jen de laatste der Gelflings. Hij wordt erop uitgestuurd om het kristal weer heel te maken, met alle gevolgen van dien.

Tom and Jerry: The Movie

We hebben vooral vanwege de nostalgie Tom and Jerry: The Movie in dit lijstje opgenomen. Voor de lezers die deze film vroeger hebben gezien, die nog één dag hebben om een heerlijke dosis nostalgie te ervaren. Heb je Tom and Jerry: The Movie nog nooit gezien? Dan is er niet echt een reden om daar verandering in te brengen. Kijktip: check eens een Studio Ghibli-film!

The Danish Girl

Helaas gaat The Danish Girl ook het strijdtoneel verlaten. Een van de betere drama’s van de afgelopen jaren, en tevens de films waarde Alicia Vikander een Oscar in de wacht wist te slepen. Eddie Redmayne speelt de Deense kunstenaar Einar Wegener.

Het zijn de jaren twintig van de vorige eeuw. Nadat zijn vrouw hem vraagt om te poseren in vrouwenkleding, besluit de kunstenaar om als vrouw door het leven te gaan. Inclusief geslachtsverandering. Een zeer degelijk stukje drama, ook nog eens schitterend in beeld gebracht. Wat een kleurgebruik!

The Bomb

The Bomb is een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke documentaire. De premisse lijkt heel simpel: een geschiedenis van de atoombom. Regisseur Kevin Ford pakt het echter anders aan. Hij combineert op haast associatieve wijze historische en eigentijdse beelden, en ook nog eens op non-chronologische wijze. De boodschap is er des te sterker door: de atoombom is niet iets van het verleden. De perverse fascinatie en macht rondom het nucleaire wapen is aanweziger dan ooit. Aanrader!

Eagles of Death Metal: Nos Amis

Binnenkort is het vijf jaar geleden dat terroristen van IS een aanslag pleegden in het Bataclan-theater in Parijs. Dat deden ze tijdens een concert van de band Eagles of Death Metal. In deze documentaire blikt men terug op die heftige gebeurtenissen, maar ook vooruit: wat is de impact op de band geweest? Ze keren drie maanden na de aanslag terug naar Parijs voor een zeer emotioneel optreden.

Replicas

Tijd voor een hersenloze science-fiction film met Keanu Reeves: Replicas. Verwacht geen hoogwaardig Oscar-materiaal met een briljant plot: dit is puur popcorn-vermaak. De bioloog Will Foster verliest zijn gezin door een ongeluk. Hij wil ze desondanks terug tot leven proberen te brengen. Daarvoor heeft hij alles over, ook als het tegen de wet en de overheid in gaat.

A Monster Calls

We sluiten af met A Monster Calls, een crimineel ondergewaardeerde fantasy-film uit 2016 met onder andere Felicity Jones en Sigourney Weaver. Na de scheiding van zijn ouders woont de 12-jarige Conor bij zijn moeder. Ze is ernstig ziek, waardoor zijn oma vaak op bezoek komt. Een vrouw waarmee het jongetje nou niet bepaald een goede relatie heeft. Daar komt ook nog eens bovenop dat hij op school wordt gepest. ‘S nachts wordt hij getroost door een denkbeeldig monster dat hem verhalen komt vertellen.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 8 topfilms films verdwijnen
Sluiten