Netflix laat je smartphone trillen tijdens films en series

Netflix blijft volop nieuwe functies uitrollen en ideeën bedenken. Nieuw: het trillen van je smartphone tijdens films en series.

Netflix daagt eigen medewerkers uit om met innovatieve suggesties te komen via zogenaamde ‘hackdays’. Nieuwe ideeën worden daar geboren en als een idee potentie heeft, kan het verder worden uitgewerkt. Een van die ideeën: 4D films en series.

Netflix laat je smartphone trillen

Het idee om 4D content te bieden op je smartphone is afkomstig van designer Hans van de Bruggen en Netflix-ontwikkelaar Ed Barker. Het concept van 4D voegt een nieuwe dimensie toe aan het kijken van content op je smartphone. Zo gaat je telefoon trillen als de scène extra spannend is.

Hack Day Spring 2019 – Project Rumble Pak

You’re watching your favorite episode of Voltron when, after a suspenseful pause, there’s a huge explosion – and your phone starts to vibrate in your hands. The Project Rumble Pak hack day project explores how haptics can enhance the content you’re watching.

Rumble Pack

Onder de naam ‘Rumble Pack’ gaat het project van start. Zo werd een aflevering van de cartoon Voltron voorzien van haptische feedback. De trillingen worden via een aparte track toegevoegd aan de content waardoor de vibratiefunctie op specifieke momenten wordt geactiveerd op je smartphone. Slim bedacht.

Of het trillen van je smartphone tijdens het kijken naar Netflix een welkome aanvulling is, moet nog blijken. Helemaal nieuw is het in ieder geval niet. Onder de noemer 4DX bieden bioscoopzalen een vergelijkbare ervaring aan. In dat geval gaat je smartphone natuurlijk niet trillen, maar de stoel waar je op zit. Ook Sony is bezig geweest om de techniek te implementeren onder de naam Dynamic Vibration System. 4D content is momenteel overigens al wel beschikbaar, maar dat geldt alleen voor een handjevol films. Mocht Netflix erin slagen om deze techniek breed in te zetten, dan hopen we dat je de functie ook kunt uitschakelen. Vast wel.

Pop-up

Natuurlijk zit Netflix niet stil en blijven de ontwikkelingen doorgaan. Na het laten trillen van je smartphone is men ook bezig met een andere functie: de pop-up. Hiermee zou je dan een film of serie in een pop-up op je computerscherm kunnen bekijken.

Want

Reageer op artikel:
Netflix laat je smartphone trillen tijdens films en series
Sluiten