Wacht, Heeft Netflix zojuist de rechten voor het Deadpool Universum gekocht?

Netflix is plannen aan het smeden met het Marvel Universe. Dit zat natuurlijk al een tijdje in het roddelcircuit, maar de kogel lijkt nu toch door de kerk. De streamingdienst heeft gisteren een gigantisch bedrag neergelegd voor de rechten van het Deadpool universum.

Netflix heeft een bedrag met maar liefst zeven nulletjes neergelegd voor de rechten van de Extreme Universe. Zo noemt Marvel de wereld van de Deadpool stripboeken. Betekent dit dat we nu ook een Original met Deadpool te zien gaan krijgen? Waarschijnlijk niet, maar de tijd zal het leren.

Deadpool’s Universe

Het is geen gerucht meer. Netflix is serieus over de filmrechten, maar het is geen garantie dat we meer Deadpool op de streamer krijgen. Sterker nog, ze kijken naar het universum eromheen. Een universum dat maar liefst 50 superhelden en schurken telt. Genoeg om mee te werken, zou je zeggen. Zo kent Deadpool’s Extreme Universe karakters als Cybrid, Bloodstrike en Kaboom.

Goed nieuws voor Marvel fans! ‘Deadpool 2’ is vervroegd

Om te laten zien dat Netflix serieus is over hun potentiële nieuwe aankoop, hebben ze regisseur Avika Goldman in de arm genomen. Hij is bekend van films als I Am Legend en Batman & Robin. Hij is één van de meest geschikte kandidaten om het duistere Extreme Universe tot leven te laten komen. Gaat de deal door, dan kan hij de regie krijgen over de verhalen van Bloodstrike, Cybrid en Kaboom. Dat zou goed zijn, want Netflix gaat straks superhelden te kort komen als Disney alles van Marvel’s Cinematic Universe offline haalt.

Het vervolg van Deadpool komt in mei in de bioscoop, maar dit staat niet in verband met Netflix’ nieuwe plannen. Zij zijn momenteel niet de enige die een bod hebben gedaan op de filmrechten van Extreme Universe. Er zijn nog geen verdere details over de deal bekend, wel heeft de streaming gigant gezegd dat ze hun pijlen richten op zes verschillende Extreme Universe striphelden. Voor nu moeten we het afwachten, maar hoe mooi zou het zijn?

Reageer op artikel:
Wacht, Heeft Netflix zojuist de rechten voor het Deadpool Universum gekocht?
Sluiten