Redactie
Redactie Films & Series 12 nov 2018

Netflix-killer: alles wat we weten over Disney’s streamingdienst

Disney gaat een serieuze concurrent vormen voor Netflix. In combinatie met alle deals die de producent al heeft, gaat het met gestrekt been het veld in. En dat zorgt  dat het spelletje op gebied van streaming erg interessant gaat worden. Zeker nu het bedrijf vorige week wat aankondigingen heeft gedaan. 

Dit artikel verscheen al eerder op WANT.nl 

Disney gaat de strijd aan

Disney gaat de strijd aan met Netflix en dat wisten we al even. Eerder dit jaar werd bekend dat de producent keihard bezig is met het opzetten van een eigen streamingdienst. Veel van de investeerders legden geld in, waardoor het bedrijf al snel aan de 14 miljard dollar per maand zat qua inkomsten. Dit tegenover de 4 miljard die Netflix weet om te zetten. We wisten dat Disney de content van Netflix zou gaan halen, maar dat de Marvel-series zouden blijven. Samenwerkingen met onder andere LucasFilm, Marvel en ABC gaan zorgen dat Disney een hoop unieke content zou droppen. Na Amazon, HBO en Hulu is er een concurrent die het zomaar eens van Netflix zou kunnen winnen.

Maar het bleef lang stil rondom het hele platform. Niks over content, niks over een release en al helemaal niks over een naam. Maar daar is vorige week pittig verandering ingekomen. Disney kondigde aan dat het platform Disney+ gaat heten en dat het vanaf 2019 beschikbaar is in Amerika. Of het ook naar Europa komt is nog niet bekend, maar het is tenminste iets. Wat de dienst precies gaat kosten weten we ook nog niet, maar we weten inmiddels wel dat het starttarief lager ligt dan dat van Netflix.

Star Wars

Fans van Star Wars zullen zich zonder twijfel thuis gaan voelen bij Disney+. Het bedrijf heeft LucasFilm overgenomen en is dus eigenaar van de franchise. Dit zou kunnen betekenen dat ze series en films rondom de reeks kunnen maken. En dat gaat Disney ook zeker weten doen. Zo is de dienst van plan om The Mandalorian te maken in samenwerking met Jon Favreau. Hierin volgen we het verhaal van een Mandalorian strijder in het armor van Boba Fett.

Vorige week meldde Disney dat er ook een Rogue One: A Star Wars Story verhaal wordt omgezet tot serie. Het gaat om het verhaal van Cassain Andor uit de serie, die de strijd met de empire aangaat. Een Spy Thriller waarin we Andor’s werk tegen de Empire volgen. Een serie die naast The Mandalorian en alle huidige Star Wars content hét walhalla kan worden.

Marvel ook van de partij

Naast LucasFilm is Disney ook eigenaar van Marvel geworden, wat overigens ook goed nieuws is voor de streamingdienst. Alle fantastische films zijn aanwezig op het platform, maar het gaat verder dan dat. Dat hoorde we vorige week toen de serie rondom Loki werd bevestigd.

Tom Hiddleston zal wederom in de huid kruipen van Thor’s kwaadaardige halfbroer. Hiermee komt Disney met haar eerste Marvel-serie productie voor het platform. Maar waar de Rogue One-serie al voorzien is van een verhaal, is dit niet het geval bij de Loki. Naast het feit dat Hiddleston dan te zien is natuurlijk. Daarnaast zullen series als DareDevil, The Punisher en Jessica Jones op Netflix blijven. Dat heeft alles te maken met de deal die de twee gesloten hebben.

Disney+ zal dus voorzien worden van veel exclusieve content, die in combinatie met oude Disney-content, voor een groot succes kunnen zorgen. Wanneer we de dienst in Nederland kunnen verwachten, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Netflix-killer: alles wat we weten over Disney’s streamingdienst
Sluiten