Jan de Raab
Jan de Raab Netflix 19 apr 2019

Deze keiharde actiefilm op Netflix werd in de eerste maand 52(!) miljoen keer bekeken

Als we Netflix mogen geloven, dan was Triple Frontier de best bekeken film. In de eerste maand zagen maar liefst 52 miljoen abonnees de film. In veel opzichten is de streamingdienst nog steeds een black box. We weten niet echt wat er achter de schermen gebeurt, omdat het bedrijf vaak geen cijfers bekendmaakt. Om de kritieken te pareren maakt Netflix nu een uitzondering voor Triple Frontier.

Minstens 52 miljoen kijkers op Netflix

Het aantal van 52 miljoen is een indrukwekkend aantal huishoudens. Of er ook inderdaad 52 miljoen abonnees hebben gekeken is overigens nog maar de vraag. De kans is groot dat het er meer zijn, juist omdat het hier alleen gaat om het aantal abonnees die de film ook daadwerkelijk hebben gezien. Normaliter kijk je niet altijd alleen, het totaal aantal kijkers kan dus in werkelijkheid een stuk hoger liggen.

Het is mogelijk dat niet al die 52 miljoen mensen weten hoe Triple Frontier eindigt. Voor het meten van kijkdichtheid telt Netflix degenen die 70% van een film hebben bekeken. Dat wil dus niet zeggen dat iedereen is meegenomen in de telling van de film. Het aantal van 52 miljoen staat ver af van de 80 miljoen huishoudens die naar verluid de film Bird Box met Sandra Bullock hebben bekeken. Desondanks is 52 miljoen een zeer respectabel aantal. Het laat zien dat mensen die een Netflix-abbo hebben, bereid zijn om Netflix Originals te bekijken.

Roma is toch niet zo populair

Netflix is ​​pas sinds kort begonnen met het bekend maken van de kijkcijfers van hun Originals. Het vervelende is echter dat men niet consequent is als het gaat om het onthullen van de feitelijke kijkcijfers. Zo is het bijvoorbeeld niet bekend hoeveel mensen naar de film Roma hebben gekeken. Het ontbreken van de cijfers voor Roma voedt het idee dat de film niet zo populair was als men deed voorkomen.

Triple Frontier Trailer #2 (2019) | Movieclips Trailers

Check out the official Triple Frontier trailer starring Ben Affleck! Let us know what you think in the comments below. ► Buy Tickets to Triple Frontier: https://www.fandango.com/triple-frontier-216077/movie-overview?cmp=MCYT_YouTube_Desc Want to be notified of all the latest movie trailers? Subscribe to the channel and click the bell icon to stay up to date.

Met nog twee grote films die later dit jaar worden vertoond, Martin Scorsese’s The Irishman en Ryan Reynolds Six Underground, hoopt Netflix waarschijnlijk ook op goede kijkcijfers van die films. Klaarblijkelijk heeft Netflix haar eigen Originals nodig om relevant te blijven in een tijd waar de concurrentie toe zal nemen.

Geruchten

Het gerucht gaat echter dat Scorsese een brede release voor The Irishman wil. Het is een film met Robert De Niro als beruchte vakbondsleider en vermeende huurmoordenaar Frank Sheeran en Al Pacino als Jimmy Hoffa. Maar om de film in honderden theaters in de Verenigde Staten te tonen, zou Netflix zich moeten aanpassen aan de heersende filmcultuur. Laat dat nou net iets zijn wat men tot nu toe halsstarrig weigert.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Netflix nieuws? Check dan hieronder onze eigen podcast: Kijkvoer!

Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Deze keiharde actiefilm op Netflix werd in de eerste maand 52(!) miljoen keer bekeken
Sluiten