Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Twee miljoen mensen tekenen petitie tegen nieuwe kerstfilm van Netflix

Het is bijna Kerst en daar horen natuurlijk toepasselijke films bij. Op Netflix kun je inmiddels een behoorlijke lijst met kerstfilms vinden. De meesten daarvan zijn van die typische romcoms, maar er zit een er een paar tussen die het anders aanpakken. De meest opvallende is zonder enige twijfel The First Temptation of Christ. Deze Netflix Original gaat namelijk over een homoseksuele Jezus en daar is niet iedereen blij mee.

In deze film volgen we het bijbelverhaal waarin Jezus veertig dagen door de woestijn liep en daar allerlei verleidingen moet weerstaan. In de Netflix film The First Temptation of Christ is een homoseksuele man genaamd Orlando er daar één van. Tegen deze verleiding is Jezus blijkbaar niet opgewassen en neemt hem mee naar huis. Vervolgens krijgt Jezus te horen dat hij de zoon van god is en zien we in deze komedie film hoe hij daarmee omgaat.

Katholieke Brazilianen niet blij met Netflix

The First Temptation of Christ is in opdracht van Netflix gemaakt door Porta dos Fundos. Dit is een Braziliaanse YouTube-comedygroep die er bekend om staan dat ze controversiële onderwerpen niet uit de weg gaan. Dat doen ze dus ook deze keer niet en dat heeft geleid tot veel ophef in het thuisland van de groep. De grotendeels katholieke bevolking reageert geschokt op de film en is zelfs een petitie gestart om de The First Temptation of Christ van Netflix af te krijgen.

Op het moment van schrijven hebben meer dan 2,1 miljoen mensen een krabbel gezet onder deze petitie. Fábio Porchat, die het verhaal heeft geschreven en zelf in de film speelt, is hier inmiddels wel aan gewend. Samen met Porta dos Fundos maakt hij al tien jaar satirische films en series over relaties, seksualiteit en religie. Dan loop je altijd het risico dat je iemand tegen de schenen trapt, maar dat hoort erbij. Voor Fábio Porchat staat artistieke vrijheid altijd voorop.

The Last Hangover

Daar lijkt Netflix het mee eens te zijn, want dit is niet de eerste keer dat de streamingdienst aanklopt bij Porta dos Fundos. Vorig jaar kwam het genootschap namelijk met The Last Hangover. Een soort kopie van The Hangover, maar dan over Jezus en zijn discipelen. In deze Netflix Original laat het gezelschap de drank rijkelijk vloeien en kunnen ze de volgende dag Jezus niet vinden.

The First Temptation of Christ nog gewoon op Netflix

Ook die film kon niet iedereen waarderen, maar zorgde niet voor dezelfde ophef als The First Temptation of Christ nu doet. The Last Hangover viel zelfs nog in de prijzen. Zo won deze kerstspecial onder andere een Emmy. Of de kerstfilm van dit jaar dat ook gaat lukken, is nog maar afwachten. Het is überhaupt afwachten of de film op Netflix blijft staan. Tot zover heeft de streamingdienst nog niet gereageerd en kun je met de feestdagen nog gewoon naar de avonturen van een homoseksuele Jezus kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Twee miljoen mensen tekenen petitie tegen nieuwe kerstfilm van Netflix
Sluiten