Netflix jij onder werktijd, onderweg of op het openbare toilet? Dan ben je niet de enige

Series volgen op Netflix: wie doet dat tegenwoordig niet? Met een account kun 24 uur per dag en 7 dagen per week naar films en series kijken. Of je dat ook moet doen is een tweede, maar het blijkt dat een groot gedeelte van de Nederlanders zelfs tijdens werktijd een aflevering van hun favo serie erin sneaken. Wij vragen ons af of we niet een beetje verslaafd zijn aan de streamservice.

Uit een test die onder 37.000 wereldwijde gebruikers is afgenomen, blijkt dat 26 procent regelmatig een aflevering van hun favoriete serie meepakt tijdens werktijd. Even de dagelijkse sleur doorbreken of gewoon op de achtergrond luisteren naar een comedyshow. Moet kunnen toch? Het blijft immers lastig om te moeten wachten als de vorige aflevering met een spannende cliffhanger eindigde. Het blijkt dus dat een kwart van de Nederlanders niet zonder de streaming service door zijn werkdag komt.

On the go

Daarnaast wordt het overgrote gedeelte onderweg gekeken. Zodra de werkdag is klaar is, gaat het bingewatchen verder. Schrik niet, het zijn niet alleen de Nederlanders die hier in excelleren. Wereldwijd kijkt er een kwart van de bevolking naar hun series terwijl ze in de trein zitten of op de bus staan te wachten.

Netflix and shit

Dan is er wel nog een kleine kanttekening. In hetzelfde onderzoek gaf 7 procent aan dat ze regelmatig naar Netflix kijken als ze even naar de WC gaan. Liever gezegd, de WC op het kantoor of een openbaar toilet op het station. Je zal de eerste niet zijn die niet zonder zijn telefoon naar het kleine kamertje gaat, maar het is redelijk zorgwekkend dat men zelfs op een openbaar toilet doorstreamt.

Verslaving of niet, het wordt ons natuurlijk veel te makkelijk gemaakt. De groei in Netflixers die buiten de deur kijken is sinds een jaar sterk toegenomen. Toevallig kun je de meeste films en series ook sinds een jaar downloaden naar jouw toestel.

Reageer op artikel:
Netflix jij onder werktijd, onderweg of op het openbare toilet? Dan ben je niet de enige
Sluiten