Deze 10 topfilms staan vanaf 1 januari op Netflix!

Over enkele dagen is het 2020, een bizar idee. De jaarwisseling brengt ook een flinke lading nieuwe films op Netflix met zich mee.

Nieuw op Netflix in januari

Een berg aan licenties verloopt immers, maar de streamingdienst heeft gelukkig ook deals gesloten voor nieuwe titels. We zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje.

Alle onderstaande titels staan vanaf 1 januari op de streamingdienst, dus je kunt op je laatste vrije dag van de kerstvakantie nog even aan het Bingen slaan!

Mamma Mia!

Waarschijnlijk heeft iedereen deze film al tig keer gezien, maar in het geval van Mamma Mia! is dat niet erg. De muziek van ABBA wordt immers ook nog tot in den treure gedraaid. Een zonnig eiland, goede acteurs, een pijnlijk zingende Pierce Brosnan en vooral een hoop luchtige nostalgie.

The Bourne trilogie

Vanaf 1 januari staan er niet één, niet twee, maar zelfs drie Bourne films op Netflix. Doug Liman zette met The Bourne Identity een sobere, keiharde thriller neer. Een meesterwerkje dat de toon zette voor vrijwel het complete genre in de afgelopen twee decennia. Anno 2019, waar vrijwel alles met CGI wordt opgelost, is zijn ‘echt’ aanvoelende benadering met veel practical effects en weinig trucage verfrissend. De rest van de trilogie is dan nog pure bonus!

The Jurassic Park trilogie

Je merkt het al, Netflix is flink klassiekers binnen aan het halen. Ook de complete Jurassic Park trilogie staat vanaf 1 januari op de streamingdienst. Wij kijken vooral uit naar het eerste deel, waarmee Steven Spielberg een legendarische franchise aftrapte. Wetenschappers slagen erin om dinosauriërs te klonen, met een enorm thema-park als resultaat. Al snel gaat echter alles mis, en moet een klein groepje vroege bezoekers zien te overleven.

Men in Black 3

In het geval van Men in Black kun je helaas niet op de complete trilogie rekenen. Wel krijgen we het derde en daarmee minste deel voorgeschoteld. En nee, dan rekenen we de recente reboot absoluut niet mee. In deel 3 komen Will Smith en Tommy Lee Jones als vanouds in actie, dit keer ook met Josh Brolin erbij. Dit keer moeten agenten J en K terug in de tijd, vijftien jaar om precies te zijn. Kunnen ze voor een laatste keer de Aarde redden?

Superman Returns

Superman keert terug naar onze planeet, na een reis van vijf jaar naar Krypton. Hij treft een lastige situatie aan, want de mensheid is er zolang aan van overtuigd dat het beter af was geweest als Superman nooit had bestaan. Zelfs ‘zijn’ Lois Lane. Wanneer een nieuw gevaar Metropolis bedreigt krijgt Clark Kent nog een keer de kans om zichzelf te bewijzen. Een van de laatste superheldenfilms van voor het MCU en de moderne DC films, met Bryan Singer van de X-Men films aan het roer.

The Gift / Echelon Conspiracy

Max Peterson krijgt een bijzonder apparaat in handen. Het bijzondere stukje technologie zorgt er namelijk voor dat hij als enige ter wereld ontkomt aan overheden, geheime diensten en de politie. Hij leeft namelijk in een wereld waar elk berichtje, elke e-mail, elk gesprek wordt gecontroleerd en afgeluisterd. Logischerwijs wil iedereen het apparaat hebben, waardoor Peterson zal moeten vechten om te overleven. Een lekker hersenloos voorproefje op hoe onze nabije toekomst eruit kan gaan zien.

 

Reageer op artikel:
Deze 10 topfilms staan vanaf 1 januari op Netflix!
Sluiten