Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 11 jun 2019

Netflix haalt grote game-serie en Jake Gyllenhaal binnen voor nieuwe film

Op het gebied van series zit het wel goed met Netflix, maar de eigen films van de streamingdienst vallen helaas nog vaak tegen. Daar willen ze maar wat graag wat aan doen. Hoe? Door flink te investeren. Zo werd tijdens de E3 bekend gemaakt dat Netflix werkt aan een The Division-film met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol en geregisseerd de man achter John Wick en Deadpool 2.

Voor wie het niet weet: de E3 is de grootste gamebeurs ter wereld. Hier komt de game-industrie ieder jaar samen om te tonen wat voor moois er allemaal gaat komen. Dat draait logischerwijze dus vooral om de games zelf, maar ook afgeleiden zoals films komen voorbij. Zo maakte Ubisoft bekend dat ze samen met Netflix werken aan een film gebaseerd op Tom Clancy’s The Division.

Jake Gyllenhaal pakt hoofdrol in game-verfilming

In deze Tom Clancy game is Manhattan getroffen door een pokkenuitbraak. Het hoofdeiland van New York is in quarantaine en het is aan jou als speler om orde te brengen. Bendes zien deze chaos namelijk als hun kans om de macht te grijpen. Vervolgens beland je als speler in een grote open wereld waarin je samen met andere spelers aan de slag gaat.

Deze setting leent zich uitstekend voor een game, maar dus ook voor een film. Ubisoft en Netflix wil dan ook geen half werk leveren en hebben aardig wat grote namen gestrikt. Zo is de hoofdrol voor Jake Gyllenhaal (Spider-Man: Far from Home, Nightcrawler, Southpaw) en hij wordt bijgestaan door Jessica Chastain (Interstellar, Zero Dark Thirty, X-Men: Dark Phoenix). De regie is in handen van David Leitch die eerder verantwoordelijk was voor de eerste John Wick film en Deadpool 2.

The Division op Netflix

Wanneer de The Division film naar Netflix gaat komen, is nog niet bekendgemaakt. Laten we in ieder geval hopen dat de film beter wordt dan de voorgaande film gebaseerd op een Ubisoft game: Assassins Creed.

Tom Clancy’s The Division 2 – Official Cinematic Trailer | E3 2018

Take a look at the official gameplay trailer shown during the Ubisoft Press Conference at E3 2018. Subscribe to GameSpot!

Tom Clancy’s The Division is overigens niet de eerste Netflix-film met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. Eerder was de acteur ook al te zien in de thriller Velvet Buzzsaw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Comicbook.com

Reageer op artikel:
Netflix haalt grote game-serie en Jake Gyllenhaal binnen voor nieuwe film
Sluiten