Met deze extensie krijg je IMDb en Rotten Tomatoes scores op Netflix

Laten we eerlijk zijn: Netflix voegt wekelijks een hoop crap aan zijn aanbod toe. Voor elke topfilm vind je zes B-films op de streamingdienst. Van films als La La Land en Fight Club weet je wel dat ze goed zijn, maar bij minder bekende films is dat lastig.

Daarom zetten wij vaak in onze lijstjes met aankomende films de IMDb-score erbij. Op Netflix zelf heb je echter geen idee hoe goed of slecht een film of serie was. Vroeger zette de streamingdienst er nog een aantal sterren bij, maar in 2018 is die feature uit de dienst gesloopt.

IMDb-scores en Rotten Tomatoes

Wat dat betreft kan Netflix nog wat van Amazon Prime Video leren. Dat is een streamingdienst die nu ook voor een prikkie in Nederland beschikbaar is, met een hoop topfilms. Amazon laat naast zijn titels gewoon de IMDb-score zien. Niet geheel gek: IMDb is eigendom van Amazon.

Oplossing: extensie voor Netflix

Gelukkig is er een oplossing, mits je Netflix in je browser gebruikt. Dan kun je binnen Chrome namelijk de extensie ‘Trim’ installeren. Die zorgt ervoor dat je binnen de interface van Netflix alsnog IMDb-scores en de percentages van Rotten Tomatoes te zien krijgt. Zo weet je in een oogopslag welke films de moeite waard zijn, en welke b-films je beter direct links kunt laten liggen.

Zonder dat je ze dus hoeft op te zoeken. Het werkt snel en overzichtelijk, en de extensie is ook nog eens geheel gratis. De grootste beperking zit ‘m simpelweg in het feit dat de functionaliteit enkel binnen Google Chrome werkt. Kijk je Netflix op je televisie of smartphone? Dan heb je helaas pech. Check hier Trim in de Chrome Webstore, druk op ‘installeren’ en je kunt aan de slag!

Ach, dan heb je altijd onze lijstjes nog: 6 ijzersterke sportfilms op Netflix (met IMDb-score)

Reageer op artikel:
Met deze extensie krijg je IMDb en Rotten Tomatoes scores op Netflix
Sluiten