Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 11 jan 2019

Een hele dikke cast en een doodeng verhaal: Netflix horrorfilm Velvet Buzzsaw moet je zien

Horrorfilms zijn geen gemakkelijk genre. Als je het net niet helemaal goed doet, verlies je meteen alle spanning en daardoor ook de reden om te kijken. Toch durft Netflix het aan om met een nieuwe horrorfilm te komen over kunst die tot leven komt. Dat klinkt misschien niet heel angstaanjagend, maar dan heb je de trailer van Velvet Buzzsaw nog niet gezien. Netflix kan hier maar zo een topper in handen hebben en dat is mede te danken aan een uitstekende cast.

De hoofdrol is namelijk voor niemand minder dan Jake Gyllenhaal. Sinds zijn optreden in de geniale film Donnie Darko is hij een populaire keuze voor thrillers. Zo maakte hij ook indruk in Nightcrawler. Een film van regisseur Dan Gilroy met wie Gyllenhaal nu weer samenwerkt. Hij zat namelijk ook op de regisseursstoel tijdens de opnames van Velvet Buzzsaw. Bij Nightcrawler wisten ze samen een puike film af te leveren en dat lijkt nu weer te gaan lukken.

Moordende schilderijen

In de trailer zien we Gyllenhaal als gewiekste kunsthandelaar Morf Vandewalt. Als er ergens geld verdiend kan worden aan kunst, dan is hij er als eerste bij. Zo ook wanneer een jonge vrouw een aantal schilderijen vindt in een hotel kamer. De eigenaar daarvan heeft er weinig aan, want hij is op mysterieuze wijze om het leven gekomen. De kunstwerken hebben dus geen eigenaar meer en Morf ziet zijn kans schoon om flink te cashen.

De gevonden kunst is namelijk van een ongekend hoog niveau en critici zijn het er unaniem over eens dat ze zeer waardevol zijn. Een mooie vondst voor Morf. Althans, dat lijkt in eerste instantie zo. Er gaat namelijk en duister geheim schuil achter de kunstwerken. Ze komen tot leven en dat doen ze niet om gezellig een kopje thee te komen drinken. Het resultaat is een duistere en doodenge film.

Velvet Buzzsaw | Official Trailer [HD] | Netflix

All art is dangerous. Watch #VelvetBuzzsaw on #Netflix 1 February, 2019. Velvet Buzzsaw is a thriller set in the contemporary art world scene of Los Angeles where big money artists and mega-collectors pay a high price when art collides with commerce.

Indrukwekkende cast

Jake Gyllenhaal is niet de enige bekende acteur die te maken krijgt met de moordende kunstwerken. Ook bekende namen als John Malkovich (Being John Malkovich, Con Air), Toni Collette (The Sixth Sense, Hereditary) en Natalia Dyer (Stranger Things) spelen een belangrijke rol in Velvet Buzzsaw.

Velvet Buzzsaw op Netflix

Alle ingrediënten voor een goede (horror)film zijn dus aanwezig. Of al die potentie ook tot volledig wasdom is gekomen, gaan we snel ontdekken. Velvet Buzzsaw is namelijk vanaf 1 februari te zien op Netflix.

Op dezelfde dag verschijnt ook de nieuwe Netflix Original Russian Doll. Een serie die zeer geschikt is voor mensen met duistere humor. Meer weten? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WANT

Reageer op artikel:
Een hele dikke cast en een doodeng verhaal: Netflix horrorfilm Velvet Buzzsaw moet je zien
Sluiten