Nu op Netflix: horrorfilm met sterrencast van de makers achter Get Out

Netflix heeft een gloednieuwe horrorfilm voor je klaar staan in de vorm van Fantasy Island.

Halloween was weer spectaculair dit jaar, al moesten wij vooral vanaf de bank het feest beleven. Door op Instagram te aanschouwen met wat voor knotsgekke outfits Amerikaanse beroemdheden op de proppen kwamen en eens uitgebreid door het kersverse horror-aanbod van Netflix te scrollen.

Netflix dropt Fantasy Island

Tja, de pandemie maakt dergelijke feestdagen toch wat minder spectaculair. Gelukkig is goede horror elke dag relevant, niet enkel tijdens Halloween.

In die categorie heeft Netflix sinds deze week een prettig toetje voor je klaar staan. Dan hebben we het over Fantasy Island, een horrorfilm van Kickass 2-regisseur Jeff Wadlow.

Horror-avontuur

Namens Blumhouse Productions levert hij een horrorfilm af die het over een andere boeg gooit. In plaats van een vervloekt huis vol jump-scares neemt hij de kijker mee op een avontuur. Gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1977.

Hij nam een sterrencast met onder andere Michael Peña, Luct Hale en Austin Stowell mee naar Fiji om daar een achtbaanrit van jewelste op te nemen. Althans, dat is wat de trailer belooft.

Prijs

Fantasy Island volgt vijf mensen die elkaar niet kennen, maar wel een ding gemeen hebben: ze hebben allemaal een prijs gewonnen en mogen op een mysterieus eiland hun dromen laten uitkomen. Onder leiding van de even mysterieuze Mr. Roarke gooien ze hun fantasieën op tafel.

Al snel blijken die dromen echter in de praktijk vooral uit te monden in pure nachtmerries. Met productiehuis Blumhouse Productions zou dat wel een sterke horrorfilm op moeten leveren, zou je zeggen.

Get Out, The Purge en meer

Zij waren immers verantwoordelijk voor toppertjes als Get Out, The Purge en The Invisible Man. Helaas lijkt die streak te worden doorbroken door Fantasy Island: op Rotten Tomatoes scoort deze unieke horrorfilm een matige score van slechts 7 procent. Op IMDb moet de film het met een 4.9 doen. Au…

In het geval van horrorfilms hoeft dat echter niet meteen een dealbreaker te zijn. Soms is slechte horror heerlijk als een tussendoortje, en dat lijkt in het geval van Fantasy Island ook zeker te kloppen. Fans reageren op sociale media wel redelijk enthousiast, en merken op dat de recensies te negatief zijn.

Gelukkig kunnen we daar nu zelf over oordelen. Fantasy Island is nu namelijk te streamen op Netflix!

Fantasy Island Horror Netflix
Poster (Bron: Blumhouse Productions / Netflix)

Rotten TomatoesIMDb

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: horrorfilm met sterrencast van de makers achter Get Out
Sluiten