5 ijzingwekkende Netflix horror- series en films die je de stuipen op het lijf jagen

Netflix wordt overspoeld met kaskrakers en topseries. Je weet soms niet meer waar je het zoeken moet. Dit is helemaal het geval als je een goede horror- film of serie zoekt. Dit komt mede doordat Netflix geen onderscheidt maakt tussen thriller en horror. Zonde, als je het aan ons vraagt. Daarom helpen we je graag een handje en hebben wij een selectie gemaakt van de meest griezelige Netflix content.

Scream: The Series (IMDb 7,3)

Deze serie is gebaseerd op de populaire filmreeks die je waarschijnlijk nog wel kent van vroeger. De ‘Scream’ franchise verloor na de tweede film zijn charme, maar de serie mag er best wezen. Het volgt een groepje tieners in Lakewood. Ook al lijkt ‘Scream’ een hersenloze slasher met liters bloed en een hoop jump-scares, de serie gaat ook graag wat meer de diepte in en behandelt het actuele problemen zoals cyberpesten. De serie wordt al een aantal jaar goed ontvangen en de eerste twee seizoenen staan in zijn volledigheid op Netflix.

Hannibal (2013, IMDB 8,3)

Iedereen is bekend met het verhaal van de gestoorde, serie-moordende kannibaal Hannibal Lecter. In 2013 maakte de Amerikaanse zender NBC een reboot van de cultfilms. Hannibal is een psychologische horror die niet zozeer gevuld is met snelle schrikmomenten, maar de kijker liever laat wanen in de bizarre wereld van Dr. Lecter, gespeeld door de briljante Mads Mikkelsen.

Creep (IMDb 6,4)

Een doodnormale videograaf krijgt een baan aangeboden via Craigslist. Het enige wat hij moet doen is de adverteerder een hele dag filmen. Maar de adverteerder is uiteraard een moordlustige gek. Niets geks aan, zou je zeggen. Het plot van deze low-budget movie is niet baanbrekend. Daarom moet film het hebben van de manier waarop het gefilmd is. het is geschoten in een ‘mockumentary’-stijl en dat maakt het zo bizar. Het lijkt net iets echter dan andere horrorfilms. ‘Creep‘ was zo succesvol dat er nog een vervolg is gekomen, maar die staat (nog) niet op Netflix.

Penny Dreadful (IMDb 8,2)

Ranzig, bizar en verontrustend. Dit is een serie die je niet alleen, op een laat tijdstip en in het donker moet kijken. ‘Penny Dreadful’ is afkomstig van de makers van ‘American Beauty’, ‘Gladiator’ en ‘Skyfall’. Je zou kunnen stellen dat als je deze films combineert je een goed beeld krijgt van hoe ‘Penny Dreadful’ in elkaar steekt. Ook al is de serie doodeng, je wilt niets liever dan verder kijken om te weten hoe het eindigt.

American Horror Story (IMDb 7,5)

Alle horror clichés gegoten in een serie. Dat is de perfecte omschrijving voor ‘American Horror Story’. Het non-canonieke karakter van de show maakt het verfrissend. De makers hebben erg ingespeeld op de klassieke bangmakerij als een behekst huis waar de vorige eigenaren zijn vermoord of bizarre scenario’s op de afdeling van een gekkenhuis, maar het werkt. Als je ‘American horror Story‘ nog nooit hebt gezien, pak hem dan nu mee.

Reageer op artikel:
5 ijzingwekkende Netflix horror- series en films die je de stuipen op het lijf jagen
Sluiten