Netflix lanceert door Hollywood gehate functie zodat je sneller kan bingen

Het leven zit vol lastige keuzes en dankzij Netflix zijn dat er niet minder geworden. Zelfs als je alle tijd van de wereld hebt is het een hele uitdaging om al je favoriete series te kijken. Laat staan wanneer je een fulltime baan hebt, dan wordt dit praktisch onmogelijk. Gelukkig denkt Netflix met je mee. De streamingdienst komt namelijk met een functie zodat je meer kan bingen in minder tijd, maar daar is niet iedereen blij mee.

Op dit moment is Netflix namelijk bezig met het uitrollen van een nieuwe functie. Je kunt binnenkort namelijk de afspeelsnelheid aanpassen. Zo kun je een serie of film vertragen, maar ook versnellen. Dit is een functie die we al kennen van podcasts en luisterboeken. Netflix geeft je vier verschillende opties naast de standaard snelheid. Je kunt vertragen tot de helft (50%) of driekwart (75%) van de snelheid. Ook kun je versnellen tot 125% of 150%.

Hollywood niet blij met nieuwe functie

Deze nieuwe optie komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder liet Netflix al weten dat ze aan het testen waren met deze functie. Dat zorgde toen voor veel ophef en kritiek. Niet zozeer bij de kijkers, maar vooral bij de makers. Verschillende regisseurs spraken zich uit tegen deze ontwikkelingen. Volgens hen is snelheid een belangrijk onderdeel van een serie of film. Wanneer je daarmee gaat rommelen, komt een film of serie niet over zoals bedoeld is.

Netflix heeft, ondanks de kritiek uit Hollywood, toch besloten om de functie uit te rollen. De streamingdienst trekt zijn eigen plan, maar geeft wel gehoor aan alle kritiek. Zo gaat de toonhoogte gecorrigeerd worden. Dit voorkomt dat stemmen opeens erg laag (bij een lagere afspeelsnelheid) of erg abnormaal hoog worden (bij een hogere afspeelsnelheid.

Netflix denkt mee met kijkers en makers

Netflix geeft tegenover The Verge aan dat ze rekening houden met de kritieken vanuit Hollywood. Niet alleen als het gaat om audio. Ook zal de afspeelsnelheid na iedere kijksessie weer teruggezet worden naar de standaardwaarde. Zo wordt in eerste instantie altijd eerst de serie of film aangeboden op de juiste snelheid. Kijkers kiezen vervolgens zelf om aan de knoppen te gaan draaien.

Op de flexibiliteit van de knoppen is nog wel wat kritiek. Testgebruikers gaven eerder al aan dat de sprongen tussen 100%, 125% en 150% versnellen te groot zijn. Zij willen graag extra tussenstappen zien. Netflix heeft deze nog niet toegevoegd, maar geeft aan te luisteren naar alle feedback. Het is dus goed mogelijk dat meer opties later gaan volgen.

Sneller bingen op Android en iOS

Deze nieuwe functie op Netflix wordt momenteel uitgerold voor gebruikers van een Android-toestel. Later zullen ook de Netflix app op iOS apparaten toegevoegd gaan worden. Hetzelfde geldt ook voor de webversie van Netflix. Het is binnenkort dus mogelijk om nog sneller te bingen. Dat betekent dat je opeens meer tijd hebt voor bijvoorbeeld deze topseries op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix lanceert door Hollywood gehate functie zodat je sneller kan bingen
Sluiten