Netflix test hogere prijzen nu ook in Nederland

De zenuwen rondom een prijsverhoging voor Netflix abonnementen zijn al enige tijd aanwezig. Het Amerikaanse publiek werd eind vorig jaar voorzien van een aanzienlijke prijsverhoging. De streamingdienst testte vervolgens ook nog eens hogere prijzen in Italië wat de zorgen nog eens groter wist te maken. Iets wat terecht lijkt te zijn, want Netflix is druk bezig met het testen van hogere prijzen in ons land. Gaan we Amerika dan echt achterna?

Netflix: ook duurder in Nederland?

We moeten eerlijk bekennen dat we, sinds de prijsverhoging in Amerika, een beetje vrezen voor Netflix. De streamingdienst wordt binnenkort voorzien van een flinke lading concurrentie, zoals Apple Video en Disney Plus, en gaat het zwaar krijgen. Iets wat nu dus wordt bijgestaan door een fikse prijsverhoging voor de huidige abonnementen. Amerika was de eerste die met nieuwe prijzen te maken kregen en een aantal weken geleden was ook Italië aan de beurt. We konden er op wachten en de kogel is nu echt door de kerk: Nederland is ook aan de beurt.

Nederland en Amerika gaan, op het gebied van abonnementsprijzen voor Netflix, al jaren gelijk op. Wanneer er een verhoging in Amerika doorgevoerd wordt, lijkt ook Nederland een tijd later te volgen. Iets wat ervoor zorgt dat er flink wat zorgen zijn ontstaan omtrent de streamingdienst. Op Twitter komt veiligheidsexpert Gert van Dijk er vandaag bijvoorbeeld achter dat er al met hogere prijzen getest wordt. In Google Chrome zijn de huidige prijzen nog te zien, maar is een premium-abonnement in FireFox zo’n €2 euro duurder.

Dit gebeurt waarschijnlijk zodat Netflix kan kijken of de consument, ondanks een hogere prijs, nog steeds een abonnement afsluit. Wanneer de persoon in kwestie afrekent en dit ook echt doet, moet hij gewoon hetzelfde betalen als de consument die in Google Chrome gebruik maakt van Netflix.

Amerika ging ons voor

Netflix-abonnees in Amerika kregen geen test voor duurdere abonnementen, maar moesten daadwerkelijk meer gaan betalen. De prijs van de abonnementen gingen tussen de 13 en 18 procent omhoog. Dit resulteerde in het feit dat een basisabonnement, wat voorheen €8 kostte, opeens een prijskaartje van €9 per maand kreeg. De standaardabonnementen gingen van €11 naar €13 per maand en de premiumabonnementen gingen van €14 naar de €16 per maand.

Netflix actie comedy

Of Nederland hier ook mee te maken krijgt is overigens nog maar de vraag. Netflix heeft op dit moment nog niets bekend gemaakt over de prijswijziging, wat betekent dat we simpelweg niks weten. Maar een ding is zeker: is de test succesvol,  heeft de streamingdienst geen enkele reden om de wijziging niet door te voeren. En dat baart ons toch een beetje zorgen.

Reageer op artikel:
Netflix test hogere prijzen nu ook in Nederland
Sluiten