Jan
Jan Netflix 5 apr 2019

Onderzocht: hoeveel Netflix kijken we met z’n allen? (Spoiler: bizar veel)

Of we al kunnen spreken van een echte verslaving is nog even afwachten, maar het aantal uren dat we naar Netflix kijken is in ieder geval absurd hoog. De populariteit van de streamingdienst is ongekend hoog en dat zorgt ervoor dat we er behoorlijk veel tijd aan kwijt zijn. Streaming Observer onderzocht hoeveel tijd we besteden aan het kijken naar Netflix en dat blijkt behoorlijk veel te zijn.

Nu de concurrentie langzaamaan een marktaandeel binnen weet te slepen, is er Netflix veel aan gelegen om de dominante positie te behouden. De streamingdienst doet er dan ook veel aan om de kijkers te blijven boeien. Dat is dan ook de reden om deze maand maar liefst 44 nieuwe series en films beschikbaar te maken. Wil je echter zoveel mogelijk content bekijken, dan gaat dat behoorlijk veel tijd kosten.

Miljoenen uren Netflix per dag

Volgens het onderzoek van Streaming Observer zijn we gemiddeld 71 minuten per dag kwijt aan het bekijken van content op Netflix. Dat lijkt wellicht niet veel, maar laten we dat eens in een breder perspectief plaatsen. Op basis van zo’n 139 miljoen gebruikers wereldwijd, gaat het om een totaal van 164,8 miljoen uur. Om het een beetje begrijpelijk te maken: dat is 494,4 miljoen GB aan bandbreedte. Per jaar is dat 180 miljard GB aan data wat wordt gestreamd.

Als bent bijgekomen van die gegevens, dan zul je beseffen dat het een klein wonder is dat Netflix het voor elkaar krijgt om het nagenoeg foutloos te laten verlopen. Zo zorgt de techniek achter de streamingdienst voor een optimale weergave op elk medium. Je favoriete film of serie ziet er op elk mobiel apparaat net zo goed uit als op je smart-tv. Zo laat de populaire streamingdienst elke gebruiker optimaal genieten van de beschikbare content.

Het probleem van Netflix

De techniek achter het streamen werkt dus feilloos. Aan de kant van de concurrentiepositie zijn er wel wat vragen. Zo krijgt Netflix ongetwijfeld een flinke klap te verwerken als belangrijke content zoals Marvel en DC Comics gaan verdwijnen. Disney heeft aangekondigd dat haar producties alleen nog maar via de eigen streamingdienst geleverd zullen worden. Die beslissing tast zonder twijfel de dominante positie van Netflix aan.

Het verdwijnen van dergelijke content hoeft niet direct impact te hebben op de korte termijn. Voorlopig groet het aantal abonnees nog steeds en komt er nog steeds nieuwe content beschikbaar. Zo kun je hier zien welke actiefilms op Netflix tot de populairste behoren en ook de nieuwe film over Ted Bundy lijkt flink te gaan scoren. De trailer van die film kun je hier alvast bekijken.

Ben jij een fanatieke Netflix-kijker? Luister dan ook onze podcast: Kijkvoer! Hierin praten we je iedere week bij zodat je precies weet wat er allemaal te bingen valt.

Want

Reageer op artikel:
Onderzocht: hoeveel Netflix kijken we met z’n allen? (Spoiler: bizar veel)
Sluiten