Netflix-tip: High Score, een docu-serie over games uit de 80’s en 90’s

Netflix is een nostalgische docu-serie rijker. High Score gaat over klassieke videogames, zoals games vroeger zo mooi genoemd werden.

Niet zo lekker als jezelf verliezen in een docu-serie en teruggeworpen worden naar tijden van weleer. Dat kon onlangs met The Last Dance over Michael Jordan. Maar ook The Toys That Made Us en The Movies That Made Us zijn goede voorbeelden. Bij die laatste twee komt High Score qua gevoel het dichtst in de buurt.

High Score op Netflix: een docu-serie over klassieke games

Tegenwoordig spelen we FIFA spelen met hyperrealistische graphics. Of knallen we een gamer uit Japan overhoop in een 4K-potje Call of Duty. Netflix gaat met High Score terug naar de basis van al deze industrie. Denk aan de eerste Mario, de opkomst van Pac-Man en het megasucces van Sonic. De streamingdienst belicht interessante verhalen uit die belangrijke periode en neemt je mee op avontuur. Alleen het nostalgische intro is al om van te smullen.

De Netflix Original bestaat uit zes afleveringen, die los van elkaar te zien zijn en allemaal een andere game of thema behandelen. High Score belicht de jaren 80 en 90 en pakt zelfs een stukje mee uit de late jaren 70.

De afleveringen van High Score

Om een goed beeld te krijgen bij High Score, hebben we de afleveringen hieronder even op een rij gezet. Deze Netflix Original kijk je in één ruk uit.

1. Boom & Bust

Over Space Invaders, Pac-Man, Atari’s dominerende cartridge-systeem en de fatale blunder van Atari.

2. Comeback Kid

Nintendo gaat videogames maken, slaat een slag met Donkey Kong en de NES wordt de huiskamerfavoriet als het om gameconsoles gaat.

3. Role Players

Over rollenspelgames als Dungeons & Dragons.

4. This is War

De Sega Genesis-console komt op de markt met de populaire game Sonic. Electronic Arts gaat een samenwerking aangaat met american football-speler John Madden.

5. Fight!

Over vechtspellen als Street Fighter en Mortal Kombat, die voor de nodige controverse zorgen.

6. Level Up

Nintendo maakt Star Fox driedimensionaal. Door Wolfenstein 3D wordt het first-person shooter populair en Doom legt de lat hoger met netwerkgamen.

De eerste reviews van High Score zijn louter positief. De Netflix Original scoort 83 procent op Rotten Tomatoes. De docu-serie is vanaf vandaag (19 augustus) te zien.

Check ook: Saved By The Bell-reboot trailer met originele cast ademt nostalgie

Reageer op artikel:
Netflix-tip: High Score, een docu-serie over games uit de 80’s en 90’s
Sluiten