Pure nostalgie: Mattel en Netflix kondigen nóg een He-Man serie aan

Nostalgische is een krachtig wapenfeit in de streaming-oorlog. Disney+ is gevuld met honderden oude films en series, waarmee de doelgroep is opgegroeid. Netflix heeft die luxe niet, omdat het in tegenstelling tot Disney pas sinds een aantal jaar zijn eigen franchises maakt. De oplossing? He-Man!

He-Man x Netflix

Naast een belangrijke megadeal met Nickelodeon gaat Netflix ook verder inzetten op He-Man. De originele tekenserie en het bijbehorende speelgoed waren al het onderwerp van een fantastische aflevering van de Netflix Original The Toys That Made Us.

Volgend jaar komt er een nieuwe show uit van Kevin Smith, Masters of the Universe: Revelation. Daarmee blaast de streamingdienst de He-Man franchise weer nieuw leven in. Daar blijft het niet bij, zo blijkt nu.

De vloek van CG

Naast een live-action film komt er namelijk nog een derde project bij: een animatieserie. Dit keer niet 2D, handgetekend, maar 3D-animatie. CG dus.

“Op de planeet Eternia ontdekt een jonge verloren prins de krachten van Grayskull en verandert hij in He-Man, Meester van het Universum!”, Luidt de synopsis. “De klassieke strijd tussen He-Man en kwaadaardige Skeletor woedt heviger dan ooit tevoren terwijl zowel held als schurk nieuwe en machtige teams smeden. Een nieuwe generatie helden die vechten voor het lot van ons allemaal. Wie wordt uiteindelijk Master of the Universe? ‘

De CG-animatie die de streamingdienst tot nu toe online gooide was nou niet bepaald indrukwekkend. Vooral in de hoek van anime, Japanse animatie dus, is het een goedkoop ogend alternatief voor traditionele 2D-animatie. Dat hoeft echter niet per definitie het geval te zijn. Hopelijk kan de nieuwe Masters of the Universe serie dat bewijzen.

We hebben helaas nog geen idee hoe de nieuwe serie eruit gaat zien, naast een poster van Netflix en Mattel waarop bar weinig te zien is. De serie wordt geproduceerd door Mattel Television, onder leiding van Adam Bonnett (Descendants), Christopher Keenan (Justice League, Batman Beyond) en Rob David (Teenage Mutant Ninja Turtles). Grote namen!

He-Man
Bron: Netflix / Mattel

Win-win?

Voor Mattel en Netflix kan het een win-win scènario zijn. Voor de speelgoedfabrikant zijn het in principe lange reclames, waarmee meer speelgoed aan de man gebracht kan worden. Netflix kan ondertussen een nieuw segment aanboren die vol nostalgie meer He-Man wilt checken. Er zijn helaas nog geen releasedata bekendgemaakt. Wel weten we dat de live-action film in 2021 uitkomt.

“Masters of the Universe is een van de meest iconische wereldwijde franchises aller tijden, met een 30-jarige geschiedenis en een gepassioneerde fanbase,” aldus Mattel. “Het hele team van Mattel is verheugd om de wereld van He-Man aan een nieuwe generatie voor te stellen en, samen met het getalenteerde team van Netflix, de klassieke personages opnieuw neer te zetten op een manier die kinderen en gezinnen aanspreekt, terwijl ze ook resoneren met de fans die met hen zijn opgegroeid. ”

Check hieronder nog eens de magie van de originele He-Man serie. Oh ja, en de The Toys That Made Us aflevering over de franchise is ook een aanrader!

Reageer op artikel:
Pure nostalgie: Mattel en Netflix kondigen nóg een He-Man serie aan
Sluiten