Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 mei 2020

Have a Good Trip op Netflix: celebs over LSD-trips en andere psychedelica

Netflix is de laatste tijd hard aan de weg aan het timmeren met intrigerende documentaires. Op 11 mei komt daar een opvallende nieuwe titel bij: Have a Good Trip. De streamingdienst duikt in de fascinerende wereld van psychedelische drugs.

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics verkent de cultuur rondom psychedelische drugs. Dat gebeurt aan de hand van persoonlijke verhalen van onder andere beroemde acteurs, uitgebeeld door de acteurs zelf of met behulp van trippy animaties. Op een manier die (bijna) de werking van de drugs zelf moet benaderen.

Netflix komt met Have a Good Trip

In de eerste volledige trailer zien we al een aantal grote namen voorbij komen: onder andere Adam Scott, Sarah Silverman, Nick Offerman, A$AP Rocky, Ben Stiller, Sting en Rob Corddry delen hun bizarre verhalen.

De documentaire gaat ook in op de wetenschap achter psychedelische drugs, de effecten ervan, maar ook de nadelen en de impact op popcultuur. Kunnen we depressies behandelen met psychedelica, en zou de medische wetenschap psychedelica moeten omarmen? Of is het toch verslavend en zouden ze overal verboden moeten worden? Kunnen bomen praten?

Donick Cary

Een lekker brede insteek dus, al lijkt Netflix zich vooral te focussen op bizarre verhalen: “The true stories you don’t know. From the people you do.” Have a Good Trip is geschreven door schrijven, regisseur en producent Donick Cary. Hij heeft onder andere jaren geschreven voor The Simpsons, Parks and Recreation en Silicon Valley. Je kunt dus een hoop humor verwachten.

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics staat vanaf 11 mei op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Have a Good Trip op Netflix: celebs over LSD-trips en andere psychedelica
Sluiten