Kijk achter de schermen bij Netflix hitserie The Haunting of Hill House

Alhoewel Halloween net achter de rug is, zijn er altijd mensen die nog even willen nagriezelen. Dat komt dan goed uit, want wij hebben een unieke behind the scenes-video van de serie The Haunting of Hill House voor je in petto. Deze Netflix Original is al een paar weken te zien, maar wordt met de week populairder.

The Haunting of Hill House is een echt traditioneel horrorverhaal waarin, zoals de titel waarschijnlijk al doet vermoeden, een afgelegen spookhuis de hoofdrol speelt. Het verhaal van de serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. Het boek vormt de basis, maar de makers hebben het verhaal vrij geïnterpreteerd.

The Haunting of Hill House | Horror Shop Featurette [HD] | Netflix

Het verhaal achter de spoken van The Haunting of Hill House.

Horror Shop Featurette

In Haunting of Hill House volgen we een getraumatiseerde familie. De vloek van het huis waar ze deels zijn opgegroeid, hebben ze namelijk nooit helemaal van zich af kunnen schudden. Om af te rekenen met de trauma’s uit het verleden, keren ze terug naar de plek des onheils.

Aan het roer van deze horrorserie staat, zoals je misschien wel in de video gezien hebt, niemand minder dan Mike Flanagan. Hij heeft al behoorlijk wat duistere films op zijn naam staan, waaronder de op een verhaal van Stephen King gebaseerde Netflix-film Gerald’s Game. Deze man weet dus wel wat hij doet en dat is ook te zien in de video. Alhoewel we dit soort verhalen al vaker hebben gezien, neemt het niet weg dat The Haunting of Hill House behoorlijk creepy is. Al bleek onlangs wel dat de makers oorspronkelijk een einde hadden bedacht dat nog erger was.

The Haunting of Hill House op Netflix

Hoewel het verhaal eigenlijk niet heel nieuw is, geldt dat dus niet voor de opzet. Als je de trailer ziet denk je meteen aan een film van maximaal een uurtje of twee, maar dat is dus niet het geval. The Haunting of Hill House is namelijk een tiendelige serie. Hierdoor is er meer ruimte om de karakters neer te zetten. Dit hebben we binnen het horrorgenre nog niet vaak gezien en kan mogelijk een hele interessante serie gaan opleveren. De serie is nu te bekijken via Netflix.

Reageer op artikel:
Kijk achter de schermen bij Netflix hitserie The Haunting of Hill House
Sluiten