5 onmisbare Netflix trucs en hacks die je stream-ervaring verbeteren

Netflix is supersimpel in gebruik. Je opent de app op je smartphone, televisie, of computer, klikt een serie of film aan en het streamen begint. Toch zijn er een hoop mogelijkheden om je gebruikservaring op de streamingdienst te verbeteren.

We schotelen je zes handige tips, trucs en ‘hacks’ voor die Netflix naar een hoger niveau tillen.

Geheime codes

Netflix heeft al zijn films en series opgedeeld in een extreem aantal categorieën. Het algoritme van de streamingdienst bepaalt welke categorieën jij te zien krijgt wanneer je de app opent. Gelukkig is er een manier om zelf te bepalen welke categorie je wilt bekijken. Er zijn namelijk codes waarmee je de meest obscure genres tevoorschijn kunt toveren. In dit artikel hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Van boksfilms tot Aziatische horror.

Test nieuwe features

Netflix is achter de schermen continu nieuwe features, opties en veranderingen aan het testen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe designs, of nieuwe knoppen binnen de player. Je kunt je aanmelden om als eerste die nieuwe features te mogen testen. Dat kun je doen door op je laptop of computer in te loggen op de streamingdienst, naar je account te gaan en de instellingen te openen. Daar vind je een optie om je aan te melden voor tests.

Verberg films en series

Op Netflix kun je razendsnel een nieuwe serie of film eventjes uitproberen. Al is het maar vijf seconden. Helaas komen ze vervolgens dan wel in je ‘Kijk verder’-lijst te staan, tot in den eeuwigheid. Irritant, zeker als er een flink aantal titels zijn die je wél door wilt kijken. Dan raak je het overzicht al snel kwijt. De oplossing? Log opnieuw in op je Netflix-account op je laptop of computer. Ga naar je profiel en open de instellingen. Daar kun je onder ouderlijk toezicht en kijkactiviteit films en series verwijderen uit je ‘Kijk verder’-lijst.

Netflix-extensies

Kijk je vaak Netflix via je browser op een laptop of computer? Dan kun je een hele wereld aan nieuwe features ontgrendelen middels extensies voor Chrome. Netflix Extended zorgt ervoor dat je intro’s en aftiteling automatisch over kunt slaan, Super Netflix laat je de beeldkwaliteit aanpassen en dankzij Trim zie je bij elke film en serie de IMDb- en Rotten Tomatoes score. Je vindt ze allemaal in de Chrome Web Store.

Er is meer dan Netflix

Verrassing: er bestaan meer streamingdiensten dan Netflix. De afgelopen jaren is het aanbod explosief gegroeid. De kans is groot dat je ook op bijvoorbeeld Disney+ of het verassend goedkope Amazon Prime Video een abonnement hebt. Top, maar hoe behoud je dan het overzicht van wat waar te zien is? Tip: gebruik Justwatch. Dat is een site waar je aan kunt vinken welke diensten je hebt, en vervolgens krijg je te zien waar welke films en series te streamen zijn. Inclusief ratings en andere informatie.

Reageer op artikel:
5 onmisbare Netflix trucs en hacks die je stream-ervaring verbeteren
Sluiten