Netflix groeit tot recordhoogte en dat is te danken aan deze serie

Iets meer dan twintig jaar geleden begon een klein bedrijfje uit Californië met het verhuren van dvd’s via de post. Tien jaar later sprong datzelfde bedrijf op de trein die streaming heet. Nu, weer tien jaar later, is dat bedrijf één van de grootste mediabedrijven ter wereld. We hebben het natuurlijk over de gigant die maar blijft groeien: Netflix.

Er lijkt maar geen einde te komen aan het succes van Netflix, want ook het vierde kwartaal van 2017 was weer ongekend. De streaminggigant kreeg er 8,3 miljoen abonnees bij en dat hadden de experts niet zien aankomen. Zij hadden verwacht dat er zo’n twee miljoen betalende klanten bij zouden komen, maar daarin hadden zij zich dus behoorlijk vergist. Netflix knalde daar overheen en heeft inmiddels een klantenbestand van 117,6 abonnees.

De streamingdienst verloor 39 miljoen dollar door de ellende rondom Kevin Spacey

Deze groei is vooral te danken aan het razend populaire Stranger Things. De succesvolle serie is er mede verantwoordelijk voor dat de omzet van Netflix in de afgelopen drie maanden met een derde is toegenomen. De teller bleef staan op 3,3 miljard dollar. De nettowinst werd zelfs verdrievoudigd ten opzichte van het derde kwartaal tot een ongekend bedrag van 185,5 miljoen dollar.

Netflix wil er alles aan doen om deze groei door te zetten en zet daarom vol in op hun eigen content. Nieuwe films en series gaan er dus blijven komen, want het bedrijf heeft bekend gemaakt dat ze acht miljard dollar gaan investeren in hun eigen producties.

Niet alleen hosanna bij Netflix

Het vierde kwartaal van 2017 was een fantastische periode voor Netflix, maar er is toch ook een klein smetje op dat succes. De streamingdienst verloor namelijk ook 39 miljoen dollar aan series en films die nooit het levenslicht zullen gaan zien. De ellende rondom Kevin Spacey is hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Zo moet een deel van House of Cards opnieuw geschoten worden en zal de film Gore, waarin Spacey de hoofdrol speelt, niet uit gaan komen. Dit heeft er allemaal mee te maken dat Kevin Spacey in het verleden een minderjarige jongen seksueel misbruikt zou hebben.

Benieuwd naar al ons Netflix nieuws? Check de laatste series, Netflix hacks en filmtoppers in ons dossier.

Reageer op artikel:
Netflix groeit tot recordhoogte en dat is te danken aan deze serie
Sluiten